- Konu Yazar
Sosyal hizmet 2 kuşak hakları nelerdir?
Sosyal güvenlik, dinlenme, eğitim, grev ve toplu sözleşme, çalışma ve adil gelir gibi haklar ikinci kuşak haklar arasında yer almaktadır.Aşağıdakilerden hangisi ikinci kuşak sosyal haklardan biridir?
İkinci Kuşak Haklar (Sosyal, ekonomik ve kültürel haklar) Sosyal güvenlik hakkı Çalışma, adil gelir ve sendika kurma hakkı
Sosyal hizmet neden insan hakları mesleğidir?
Sosyal hizmet mesleği, uluslararası tanımında da ifade edildiği gibi bir insan hakları mesleğidir. Sosyal hizmet her insanın değerli olduğunu kabul eder ve amacı fırsat eşitliğini sağlayan bir sosyal yapının oluşmasını kolaylaştırmaya çalışmak, insanların onur ve haysiyetini koruyarak onların iyilik halini sağlamaktır.Sosyal Hizmet Uzmanları özürlülerle çalışır?
Sosyal hizmet uzmanları özürlülerle hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, ana-çocuk sağlığı merkezlerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, mesleki rehabilitasyon merkezlerinde, özürlü danışma merkezlerinde, özel eğitim okullarında vb. çalışır. Sosyal hizmet uzmanları özürlülerle çalışmalarını üç boyutta yürütür: 1.
Sosyal hizmetin pek çok kurumda farklı modellerle uygulanıyor olması, her bir uygulama alanının kendine özgü örgüt yapısı ve işleyiş kurallarının bulunması uygulama öncesi alanların genel hatlarıyla tanınmasını zorunlu kılmaktadır.
Sosyal hizmet lisans mezunu sosyal çalışmacılar nelerdir?
Bu kitapta, sosyal hizmet lisans mezunu sosyal çalışmacıların ağırlıklı olarak görev yaptıkları alanlar ve hizmet modelleri vaka örnekleri üzerinden anlatılmıştır. Sosyal hizmet uygulamalarının bu kitapta anlatılan alanlarla sınırlı olmadığı unutulmamalıdır.