AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal guvenlik uzmani hangi bolumden aliyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sosyal güvenlik uzmanı hangi bölümden alıyor?​

Devlet kurumlarında görev alacak olan sosyal güvenlik uzmanları için Hukuk, Siyaset Bilimi, İktisat, İşletme, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Bankacılık, Sigortacılık, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği gibi lisans programlarını bitirmesi şartını aranır.

Sosyal Güvenlik mezunları nerelerde çalışabilir?​

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı birimlerde bunlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilecekleri gibi özel sektör de iş imkanı bulabilirler.

Sosyal Güvenlik bolümü nedir?​

Sosyal Güvenlik bolümü nedir?
Gerek kamu gerekse özel sektör işletmelerinde çalışan personelin sosyal güvenlikle ilgili tüm işlemlerini ilgili mevzuata uygun olarak belge veya bilgisayar ortamında yapabilme, personel özlük dosyalarını zamanında ve doğru bir şekilde hazırlayabilme, bireysel emeklilik, hayat ve hayat dışı sigortacılık gibi özel …

Sosyal güvenlik Üniversitesi nedir?​

Sosyal Güvenlik programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Sosyal Güvenlik programı, öğrencilere geniş iş olanakları sunan programlar arasında yer alıyor.

Sosyal Hizmetler sayısal mı sözel mi?​

Sosyal Hizmetler Bölümü, TYT ve AYT sınavlarından alacağınız sözel puan türüne göre öğrenci kabul ediyor.

Sosyal Güvenlik Bölümü kaç yıllık?​

Sosyal Güvenlik Bölümü kaç yıllık?
İki yıllık Sosyal Güvenlik Bölümü taban puanı ve başarı sıralamaları Türkiye’deki üniversitelere göre aşağıdaki tabloda bulunmaktadır.
Sgk’ya atanmak için hangi bölüm okunmalı?​
Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak.
Sosyal güvenlik bölümü nasıl bir bölüm?​
Sigortacılık ve sosyal güvenlik, finansın özellikli bir alanı olan sigortacılık ile her bireyi ilgilendiren sosyal güvenliğin tek bir çatı altında toplandığı lisans programıdır. Sigortacılık ve sosyal güvenlik alanlarına uzman ve nitelikli eleman yetiştirilmesini amaçlar.

Sosyal Hizmetler mezunu ne iş yapar maaşı?​

Sosyal Hizmetler mezunu ne iş yapar maaşı?
Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunları Maaşları Ne Kadar? Mezun olup mesleğe yeni başlayan kişiler memur olarak görev yapıyor ise 3800 civarında maaş almaktadır. Özel sektörde bu rakam değişkenlik gösterebilir; görev yapan mezunlar asgari ücret ve biraz üstünde maaş almaktadır.

Sosyal Hizmetler eşit ağırlık mi?​

Sosyal Hizmet Bölümü taban puanları, Sosyal Hizmet Bölümünde eğitim almak için Alan Yeterlilik Testi’nden (AYT) alınması gereken en düşük puanı ifade eder. Sosyal Hizmet Bölümü taban puanları, AYT’de eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.

Sosyal Hizmetler hangi puan türü?​

Sosyal Hizmet Bölümü 2019 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite | Bölüm | Puan Türü
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİ. (İSTANBUL) | Sosyal Hizmet(Fakülte) | EA
ONDOKUZ MAYIS ÜNİ. (SAMSUN) | Sosyal Hizmet(Fakülte) | EA
KOCAELİ ÜNİ. | Sosyal Hizmet(Fakülte) | EA
İSTİNYE ÜNİ. (İSTANBUL) | Sosyal Hizmet(Fakülte) | EA
 
Sosyal güvenlik uzmanı olmak için Hukuk, Siyaset Bilimi, İktisat, İşletme, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Bankacılık, Sigortacılık, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği gibi çeşitli lisans programlarından mezun olunması gerekmektedir. Bu alanlardan birinde eğitim alarak sosyal güvenlik uzmanı olma yolunda ilerleyebilirsiniz.

Sosyal güvenlik mezunları, genellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı kurumlar olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve İŞKUR gibi kamu kuruluşlarında veya özel sektörde çalışma fırsatı bulabilirler. Sosyal güvenlik mezunları, sosyal güvenlikle ilgili konularda uzmanlaşarak bu alanlarda kariyer yapabilirler.

Sosyal Güvenlik Bölümü, genellikle sigortacılık ve sosyal güvenliğin bir araya geldiği bir lisans programıdır. Bu program, finansın özel bir alanı olan sigortacılık ile sosyal güvenliğin kesişiminde yer alır. Program, öğrencilere sigortacılık ve sosyal güvenlik alanlarında uzmanlaşma fırsatı sunarak bu konularda çalışacak nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlar.

Sosyal Hizmetler Bölümü ise TYT ve AYT sınavlarından alınan sözel puan türüne göre öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bu bölümde eğitim alan mezunlar, genellikle kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları veya özel sektörde sosyal hizmetler alanında çalışma imkanı bulabilirler. Maaşları ise mezun olup mesleğe yeni başlayan kişiler için genellikle memur maaşları düzeyindedir, özel sektörde ise değişkenlik gösterebilir.

Son olarak, Sosyal Güvenlik ve Sosyal Hizmetler gibi alanlarda eğitim almak isteyen adayların tercih edecekleri üniversitelerin ve programların taban puanlarına ve başarı sıralamalarına dikkat etmeleri önemlidir. Bu sayede doğru tercihler yaparak hedeflerine daha kolay ulaşabilirler.
 
Geri
Üst