AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal Guvenlik Kurumu ne zaman toplanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman toplanır?​

➢Kanunla kurulu kamu kurumu niteliğindeki en üst meslek kuruluşlarından birer temsilciden oluşur ve üç yılda bir kez toplanır.

SGK Evrak Takibi nereden yapılır?​

e-Devlet Kapısı
- Sosyal Güvenlik Kurumu.
- Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip.
https://www.turkiye.gov.tr/4ab-isgoremezlik-odemesi-gorme linkine tıklayarak e-devlet’teki Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. – Sorgulama için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. – Kimlik doğrulaması için gerekli bilgileri TC kimlik numarası ve e-devlet şifresidir.
Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu kaç kez toplanır?
MADDE 7 – (1) Genel Kurul, Bakanın veya görevlendireceği bir yetkilinin başkanlığında üç yılda bir kez Bakanın çağrısı üzerine toplanır.
5502 sayılı yasaya göre SGK Genel Kurulu hangi aralıklarla toplanır?
Genel Kurul üç yılda bir kez toplanır. Toplantı tarihi ve gündem en geç bir ay öncesinden ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilir. Toplantı yetersayısı, üye tam sayısının salt çoğunluğudur. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa bir ay sonra yapılacak ikinci toplantıda salt çoğunluk aranmaz.

SGK dağıtıcı ne iş yapar?​

Dağıtıcı (Posta-Dağıtım Hizmetleri), kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sorumlu olduğu dağıtım sahasında kayıtlı-kayıtsız her türlü gönderinin dağıtım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

SGK’ya verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?​

Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ linkine tıklayınız.
- Ardından açılan sayfada T.C kimlik numaranızı ve kayıt yılınızı seçerek aşağıda bulunan ‘Evrak Ara’ butonuna basın.
- Karşınıza çıkan sayfada başvurunuzun ne durumda olduğuna dair tüm bilgileri görebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı
Iş göremezlik raporu e Devlete ne zaman düşer?
Alınan istirahat raporunun 5 iş günü içerisinde işveren tarafından e-Rapor sistemine girilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmesi gerekmektedir. Eğer işveren yok ise kişinin bizzat kendisinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na ibraz etmesi gerekmektedir.
Postacı nasıl olunur?
m) Postacı pozisyonuna başvurabilmek için;
- İki yıllık eğitim veren yüksekokulların, (Ek-2) listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak.
- Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (
- Sürücü belgelerini Monoküler teşhis ile almamış olmak.

SGK Destek Personeli dağıtıcı nedir?​

Destek Personeli (Yardımcı Hizmetler) Meslek Tanımı : Destek Personeli (Yardımcı Hizmetler),Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sorumlu olduğu alanlarda temizlik ve getir-götür işlemlerini yapan kişidir.

Geri