Sosyal Guvenlik Kurumu kim denetler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sosyal Güvenlik Kurumu kim denetler?​

Maddesine göre sosyal güvenlik kurumlarını denetlemek Sayıştay’ın görevleri arasında sayılmıştır. Anayasanın 104. maddesine göre Kanunlar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nden üstündür.

Denetmen ve kontrolör nasıl olunur?​

KPSS’de KPSS P13, KPSS P23 ve KPSS P42 puan türünden en az 70 puan ve üzeri puan alınması gerekir. 35 yaşını doldurmayan ve KPSS’de yeterli puana sahip olan kişiler Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı unvanı için giriş sınavına başvurabilir. Sınav ve değerlendirme sonrasında mesleki göreve başlanabilir.
SGK neden inceleme yapar?
Ünitece hesaplanan borcun yapılan tebligata rağmen ödenmeyeceğinin bildirilmesi veya tebligatta belirtilen sürede bildirimde bulunulmaması durumunda, Kurumun denetim ve kontrolle görevlendirilmiş memurlarınca inceleme yapılır.

SGK denetim elemanları nelerdir?​

Bu denetim elemanları Sosyal Sigorta- lar Kurumu Başkanlığı Teftiş Kurulu, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu, Emekli Sandı- ğı Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu ve Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Teftiş Ku- rulu olmak üzere dört teftiş kurulu- nun birleştirilmesi ile teşkil edilmiştir.

SGK dış denetimini kim yapar?​

Bu kurullardan dördüncüsü olan Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu ise dış denetim olarak da nitelenebilecek işyerlerinin sosyal güvenlik mevzuatı yönünden denetimi konusunda asıl yetkili ve görevli tek denetim birimi olarak kurulmuştu.
Vergi denetmeni olmak için ne yapmalı?
Vergi Denetçisi Nasıl Olunur? Vergi Denetçisi olmak için üniversitelerin en az dört yıl lisans eğitimi verdikleri Siyasal Bilgiler, Hukuk, İşletme, İktisat Bölümleri gibi programlardan mezun olmaları gerekir. Bunun dışında yurt dışındaki dört yıllık fakülte ya da yüksek okullardan da mezun olunabilir.

SGK denetmenleri nereye bağlı?​

“MADDE 6 – (1) Sosyal güvenlik merkezleri, il müdürlüğüne bağlı olarak kurulur. (2) Sosyal güvenlik merkezleri idari işlemler açısından, sosyal güvenlik merkezi, sağlık sosyal güvenlik merkezi ile mali hizmetler sosyal güvenlik merkezi olarak üç kategoriye ayrılır.

SGK denetmen Yardımcılığı hangi puan türü 2021?​

SGK’nın 50 kişilik denetmen yardımcısı alımında, yazılı sınava geçip sözlü sınava çağrılan adaylar belirlendi. Buna göre en düşük puan KPSS P40, P42 ve P43 puanı 72,5 oldu. SGK Başkanlığı 12 Mayıs 2021 tarihinde yayımlandığı ilanla 50 denetmen yardımcısı alacağını duyurmuştu.

Geri