Sosyal Guvenlik Kurumu hizmet birimleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
128.273
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet birimleri nelerdir?​

Hizmet Birimleri

SGK Dağitici ne iş yapar?​

Dağıtıcı (Posta-Dağıtım Hizmetleri), kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sorumlu olduğu dağıtım sahasında kayıtlı-kayıtsız her türlü gönderinin dağıtım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
SGK taşra teşkilatı nereler?
Kurumun merkez teşkilatı yanında taşra teşkilatı ise Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ile Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri, Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri ve Mali Hizmetler Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerinden oluşmaktadır.

SGK taşra ne demek?​

Bazı kadroların yanında “taşra veya merkez” ifadeleri bulunmaktadır. Merkez ifadesi Bakanlık/Müşteşarlık/Genel Müdürlük merkez binasını, taşra ise bu genel bina dışındaki kamu kurumlarını ifade etmektedir. Taşra yazan her yer ilçe veya köy demek değildir.

SGK kamu kurumu olarak hangi tür hizmetler sunmaktadır?​

Kurumumuz, vatandaşlarımıza doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da hak sahiplerine sağlık, sigorta ve sosyal yardım alanlarında, “Kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı hizmet veren, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini yürütmek ve geliştirmek” misyonu …
SGK nasıl bir kurum?
“Kurum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.”

Dağıtıcı kadrosu ne iş yapar?​

Dağıtıcı verilen zarfları, tebligatları, faturaları belirlenmiş adreslere yaya, PTT arabası veya PTT motor bisikleti ile götürmektedir. Dağıtıcı personelleri yine çalıştığı PTT şubesine göre değişiklik gösteren mesai saatleri ile görev yapmaktadır.

Taşra teşkilatı birimleri nelerdir?​

Taşra teşkilatı il kuruluşlarında: • Vali, • İl müdürlüğü, • Şube müdürlüğü, • Şeflik, • Memurluk. Taşra teşkilatı ilçe kuruluşlarında: • Kaymakam, • İlçe müdürlüğü, • İhtiyaç bulunan İlçelerde şube müdürlüğü, • Şeflik, • Memurluk.
Taşra ilçesi hangi ile bağlı?
Taşra Nereye Bağlıdır? Taşra, merkeze bağlı olarak görev yapar. Merkez ifadesi genellikle müsteşarlık, bakanlık ve genel müdürlük binalarına temsil eder. Taşra ifadesi ise, bu kurumların dışında kalan devlet kurumları olarak da bilinir.

Taşra ne anlama gelir?​

Taşra kelimesinin sözlük anlamı ise ”dışarıya doğru”, ”merkezden uzakta olan”dır. Bu kelime 14. yüzyıldan itibaren başkent dışındaki şehirler için kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde ise nüfus yoğunluğunun az olduğu her yer taşra olarak nitelendirilir.

Taşra teşkilatı kimlerden oluşur?​

SGK Kamu kurumu mu?

SGK hizmetleri nedir?​

Hizmet dökümü; SGK’ya bağlı olanlar için, 4A, 4B, 4C olarak sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve belgedir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanların haklarının güvencesi ve emeklilik durumlarının takibi gibi işlemleri yürütmek için birçok çalışma yapıyor.

SGK kime ait?​

Kurum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşudur.
 
Geri
Üst