- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Sosyal Güvenlik Kurumu emanetten ödeme nedir?
SGK tarafından adınıza gönderilen rapor parasının kurum ile PTT arasında yapılan anlaşma gereği belli bir süre içerisinde tarafınızdan çekilmemesi durumunda ortada kalan ödeneğe ”emanete alınan rapor parası” denir.Postaneye gitmeden rapor parası nasıl alınır?
SGK tarafından aldığınız rapor için hesaplanan Geçici İş Görmezlik Ödeneğini E-Devlet sistemine giriş yaparak “4A/4B İş Göremezlik Ödemesi Görme” ekranından öğrenebilirsiniz.Rapor parası zamanında alınmazsa ne olur?
Yatırılan paranın 2 ay içerisinde gidip alınması gerekir. Eğer 2 ay içerisinde işçi tarafından PTT’den alınmazsa SGK rapor parası tekrar SGK’ya iade edilebilr. İşgöremezlik raporu, en genel tabiriyle çalışanın doğum, hastalık veya kaza gibi sebeplerden ötürü geçici bir süre iş göremeyeceğini belirten rapordur.
Ödeme Sistemine gönderilebilir ne demek?
E-devlet sistemi üzerinden iş göremezlik ödemesi için sorgulama yaptığınızca paranın bankaya gönderildiğine dair bir ileti alırsanız bu ödeme işlemlerinin tamamlandığı anlamına gelmektedir. Banka veya PTT üzerinden rapor parasını alabilirsiniz.Online şahıs sağlık yolluğu ödemesi nedir?
Yolluk ödemesi, genel sağlık sigortası bulunanların ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, müracaatta bulundukları sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusunda yapılan diş hekimi ya da hekimin muayenesi veya tedavisinin ardından gerekli teşhis ya da tedavi cihazlarının veya ilgili branş uzmanının olmaması gibi zorunlu ve tıbbi …Şahıs ödemeleri ne demek?
Şahıs ödemeleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan çeşitli geri ödemelerin genel adıdır. Normal şartlarda şahıs ödemesi eğer önceden dilekçe ile ya da e devlet banka hesabı eklemesi yapmadıysanız ödemeniz banka hesabınıza aktarılmayacak ve şahıs ödemeleri için Sos…
IBAN numaranızı e-Devlet kapısı üzerinden ya da ALO 170 arayarak tanımlatmanız halinde rapor paranızı ve sevk ödemelerinizi hesabınıza gönderiyoruz. turkiye.gov.tr/sgk-sahis-odem… Rapor ve sevk ödemelerini IBAN hesabınıza almak için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ederek IBAN tanımlama işlemi yapabilirsiniz.
E Devlet Şifresi ile hesaba para yatıyor E devlet şifresi olanlar sisteme giriş yaparak şahıs ödemelerinden yeni hesap tanımla butonuna tıklayarak hesap tanımlama yapabilirler. Bu sayede rapor alındığı zaman Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından adına yapılacak tüm ödemeler direk bu hesaba aktarılır.
Rapor parası zaman aşımına uğrar mı?
SGK’dan yapılan geçici iş göremezlik ödeneği, evlenme ve cenaze ödenekleri ile ölüm toptan ödemeleri gibi bazı ödemelerde ise hak düşürücü süreler uygulanmaktadır. Bu alacakların beş yıl içinde alınmaması halinde hak ortadan kalkar.
Geriye dönük rapor parası alabilir mi?
Devlet tarafından sağlanan ve unutulan destekleri almayan vatandaşlar için geriye dönük ödeme bulunuyor. Bunun için uygulanan yasal sınır 5 yıl. Memur, işçi, emekli milyonlarca kişiye yapılan o ödemeler… İş göremezlik ödeneğinden 3 ay primi yatırılmış tüm vatandaşlar yararlanabiliyor.Rapor parası hesaba nasıl aktarılır?
SGK Twitter hesabı tarafından yapılan duyuruya göre e-Devlet’te bulunan Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama hizmeti kullanılarak yapılacak IBAN tanımlama işleminin ardından rapor paraları ve sevk ödemeleri tanımladığınız IBAN hesabınıza gönderilecek.1 günlük rapor ücreti ne kadar?
Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111 lira 20 kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olarak uygulanacak.
Şahıs sağlık yolluğu ödemesi nedir?
E devlette şahıs ödemeleri nedir?
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan çeşitli geri ödemelerine verilen genel ad, şahıs ödemeleridir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gönderdiği şahıs ödemeleri, dilekçe veya e-Devlet yoluyla banka hesabı eklemesi yaptığın hesaplara gönderilmekte.Şahıs ödemeleri alınmazsa ne olur?
5 YIL İÇİNDE ALINMAZSA HAK ORTADAN KALKAR SGK’dan yapılan geçici iş göremezlik ödeneği, evlenme ve cenaze ödenekleri ile ölüm toptan ödemeleri gibi bazı ödemelerde ise hak düşürücü süreler uygulanmaktadır. Bu alacakların beş yıl içinde alınmaması halinde hak ortadan kalkar.