- Konu Yazar
Sosyal fonksiyon ne demek?
önemli bir iktisadi terim. bu fonksiyon, toplumun genel iyi olma durumunu(well-being ya da esenlik), bireylerin iyi olma durumuna göre artarak ölçen bir fonksiyondur.Ekonomik fonksiyon ne demek?
Ekonomik Fonksiyon Coğrafya Terimi Olarak Ekonomik Fonksiyon: Bir ülkede, bölgede ya da bir bütün olarak dünyada mal ve hizmetlerin üretim, dağıtım, değişim, yeniden üretim ve tüketiminin gerçekleştirildiği sistemlerin işleyişinin sınıflandırılmasıdır.
Tıbbi fonksiyon ne demektir?
Tıbbın “fonksiyonu” nedir? Fonksiyonel tıp yaklaşımında amaç -alışılagelmiş tıp yaklaşımından farklı olarak- kişinin hastalığına tanı koyayak ilaçlarla tedavi etmeye çalışmak değil, bu hastalık ya da sikayeti oluşturan hazırlayıcı mekanizma ve sebepleri tespit ederek hastalık kaynağını tedavi etmektir.Kapalı fonksiyon ne demek?
Tanım 1. f : x → f(x) veya y = f(x) biçiminde tanımlanan bir f fonksiyonuna bir açık fonksiyon, F(x, y) = 0 biçimindeki bir ba˘gıntıyla tanımlanan fonksiyona da kapalı fonksiyon denir.
Ekolojik fonksiyon nedir?
2- Ekolojik (Koruma) Fonksiyonu): Toprak koruma, su koruma, yol koruma, çığ koruma, yaban hayatı koruma, biyolojik çeşitlilik, vb. 3- Sosyal ve Kültürel Fonksiyon: Doğal yaşlı ormanlar, sosyal baskılı alanlar, bilimsel amaçlı ormanlar, vb.Bir fonksiyonun kapalı olduğunu nasıl anlarız?
Bağlı değişken y ile bağımsız değişken x arasındaki ilişki y’ye göre çözülmüşse fonksiyona açık fonksiyon, aksi halde kapalı fonksiyon denir. Eğer x’in f(x) şeklinde gösterilen bir fonksiyonu y ise x’de y’nin x = f –1
![Thumbs up (y) (y)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f44d.png)