AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal fobi Olcegi kac yas?

Editör

Yeni Üye

Sosyal fobi Ölçeği kaç yaş?​

Genellikle 10-17 yaş arasında başlar. Genellikle bu kişiler çekingen, utangaç, içe kapalı, içe dönük insanlar olarak bilinirler. Aslında sosyalleşmek, arkadaşlık kurmak isterler ancak endişelerini göz ardı edip de istediği şeyleri yapamazlar. Sosyal fobi kendi kendine geçmeyen kronik bir rahatsızlıktır.

Kaygı ölçekleri nelerdir?​

Ölçekten alınabilecek toplam puan 0-82 arasında değişirken panik bozukluk/anlamlı somatik yakınmalar alt ölçeği puan aralığı 0-26, yaygın kaygı bozukluğu alt ölçeği puan aralığı 0-18, ayrılık kaygısı alt ölçeği puan aralığı 0-16, sosyal kaygı alt ölçeği puan aralığı 0-14 ve okul korkusu alt ölçek puan aralığı 0-8’dir.

Durumluk ve sürekli kaygı ölçeği nedir?​

Durumluk ve sürekli kaygı ölçeği nedir?
Durumluk ve Sürekli Kaygı Ölçeği: Durumluk Sürekli Kaygı Ölçeği Spielberger ve arkadaşları tarafından 1970 de geliştirilmiş, Öner ve Le Compte tarafından 1985 te Türk toplumuna uyarlaması yapılmış, durumluk ve sürekli kaygı düzeylerini 20 soru ile ayrı ayrı ölçen likert tipi bir ölçektir.

Depresyon anksiyete Stres ölçeği nedir?​

Lovibond ve Lovibond (1995) Tarafından geliştirilen Depresyon Anksiyete Stres Ölçeği (DASS) 42 maddeden oluşmaktadır. Ölçek 0 “bana hiç uygun değil”, 1 “bana biraz uygun”, 2 “bana genellikle uygun”, ve 3 “bana tamamen uygun” şeklinde 4’lü likert tipi bir derecelendirmeye sahiptir.

Liebowitz sosyal fobi belirtileri ölçeği nedir?​

Sosyal fobi; kişinin korkuyla karışık çekinme yaşamasıdır. Belirtileri arasında titreme, terleme, kızarma, çarpıntı sayılabilir. Sosyal fobi belirtileri arasında sıklıkla görülmese de kişi kuyruk sokumunda hissedilen şiddetli terleme, mide gurultusu da sayılabilir.

Beck Depresyon Ölçeği kaç yaş aralığına uygulanır?​

Beck Depresyon Ölçeği kaç yaş aralığına uygulanır?
Çocuklar için Depresyon Ölçeği, 6-17 yaş çocuklarına uygulanabilen, bir kendini değerlendirme ölçeğidir.

Beck Depresyon Ölçeği çocuklara uygulanır mı?​

Kendini değerlendirme ölçeği olup, 6-17 yaş arası çocuk ve ergenlere uygulanabilir. Ölçek toplam 27 maddeden oluşmaktadır.

Sosyal fobi genellikle 10-17 yaş aralığında başlar ve bu kişiler çekingen, utangaç ve içe dönük olabilirler. Sosyal fobi, sosyalleşmek ve arkadaşlık kurmak isteyen ancak endişeleri nedeniyle istediklerini yapamayan kişilerde görülen kronik bir rahatsızlıktır.

Kaygı ölçekleri farklı alanlardaki kaygı düzeylerini ölçmek için kullanılan araçlardır. Örneğin, durumluk ve sürekli kaygı ölçeği, bireylerin durumluk (anlık) ve sürekli (genel olarak) kaygı düzeylerini ölçen likert tipi bir ölçektir.

Depresyon Anksiyete Stres Ölçeği (DASS), Lovibond ve Lovibond tarafından geliştirilen 42 maddeden oluşan bir ölçektir. Bu ölçek, depresyon, anksiyete ve stres düzeylerini belirlemek için kullanılır ve katılımcılar 0'dan 3'e kadar değişen derecelendirme yaparlar.

Liebowitz Sosyal Fobi Belirtileri Ölçeği sosyal fobi belirtilerini değerlendirmek için kullanılan bir ölçektir. Kişinin korku ve çekinme yaşadığı durumlarla ilgili belirtileri ölçer, bu belirtiler arasında titreme, terleme, kızarma ve çarpıntı gibi durumlar yer alabilir.

Beck Depresyon Ölçeği, 6-17 yaş aralığındaki çocuklara uygulanabilen bir kendini değerlendirme ölçeğidir. Bu ölçek, depresyon belirtilerini değerlendirmek amacıyla kullanılır ve toplamda 27 madde içerir.

Eğer sosyal fobi veya diğer psikolojik rahatsızlıklar konusunda endişeleriniz veya sorularınız varsa, bir uzman psikolog veya psikiyatrist ile görüşmeniz önemlidir. Kesin tanı ve tedavi yöntemleri için profesyonel yardım almanız en doğrusu olacaktır.

Geri