AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal etkinlik olarak ne yapilabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Sosyal etkinlik olarak ne yapılabilir?​

Müze /Örenyeri Gezileri.

Program Dışı Etkinlikler kaça ayrılır?​

Okullarda uygulanan bu etkinlikler, öğretim programı dışında yürütülen ek etkinlikler (extra-curricular) ile eğitim programlarıyla işbirliği içinde yürütülen tamamlayıcı ve bütünleyici (co-curricular) etkinlikler olarak sınıflandırılabilir.

Aktivitenin faydaları nelerdir?​

Aktivitenin faydaları nelerdir?
Bedensel sağlığımız üzerine olan etkileri,
- Kas kuvvetinin korunması ve arttırılması,
- Vücut düzgünlüğünün ve postürün korunması,
- Yorgunluğun azaltılması,
- Kalbin ritmi düzenlenir,
- Kalbi güçlendirerek kalbe olan kan akışını arttırır ve kalp krizi geçirme riskini azaltır,
- Solunum kapasitesinde artış meydana gelir,

Bir oyun etkinliği nedir?​

Bir oyun etkinliği nedir?
Oyun etkinliği, çocukların öğrenmesini kolaylaştıran bir etkinliktir. Bu sebeple zihinsel bir öğrenme sunarken aynı zamanda çocuğun sosyal bir ortamda oynayarak deneyim kazanmasını, iletişim becerilerini geliştirmesini, kendini ifade etmesini sağlayan bir etkinliktir.

Lisede sosyal etkinlik dersi notu var mı?​

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; “Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Haftalık Ders Çizelgeleri ve Program Açıklamaları dokümanına göre Sosyal Etkinlik dersinin notla değerlendirilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle ders e-Okul sisteminde not girişlerinde yer almamaktadır.

Kültürel ve sosyal etkinlik dersi notla değerlendirilir mi?​

Kültürel ve sosyal etkinlikler notla değerlendirilmez. 2. Çizelgede yer alan dersler haftanın günlerine eşit ağırlıklı olarak dağıtılmalıdır.

Eğitimde program dışı etkinlikler nelerdir?​

Eğitimde program dışı etkinlikler nelerdir?
Temel alanlar çerçevesinde yürütülen tüm aktivite, yarışma, tören, tanıtım günü, mezuniyet günü, yayın, müzik, halk oyunu, tiyatro, kampanya, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama vb. sosyal etkinlikler okullarda yürütülen …

Program türleri nelerdir?​

Program türleri nelerdir?
Posner’a Göre Eğitim Programı Yaklaşımı:
- Resmi Program (Açık – Yazılı Program):
- 2. Uygulanan Program (Gerçekleşen – İşlevsel):
- 3. İhmal Edilen Program (Geçersiz – Gerçekleşmeyen):
- Örtük Program (İnformal – Gizil):
- Ekstra Program (Destekleyici-Fazladan):

Hareket etmek neden önemlidir?​

En hafif fiziksel aktivite bile, ilk andan itibaren insanın moralini yükseltir, sinirlerini yatıştırır, zihnini dinlendirir, iyimserlik ve neşe yaratır. Düzenli olarak devam ederseniz; uykularınızı düzene sokar, kaslarınızın gücünü arttırır, eklemleri, bağ dokularını, tendonları ve kemikleri güçlendirir.

Fiziksel aktivitenin sağlığın geliştirilmesi üzerinde zihinsel ve sosyal yararları nelerdir?​

Zihinsel Gelişim için Fiziksel Aktivite Faydaları
- Beyin Gücünü ve Bilişsel Yeteneği Artırır.
- Akademik Öğrenimi Geliştirir.
- Ruh Halini İyileştirir ve Kaygıyı Azaltır.
- Sosyal Becerileri Geliştirir.
- Yaratıcılığı Artırır.
- Ruh Sağlığını ve Duygusal Refahı Korumaya Yardımcı Olur.

Bir oyun etkinliğinde nelere dikkat edilmelidir?​

Bir oyun etkinliğinde nelere dikkat edilmelidir?
Bir etkinlikten diğerine geçerken etkinlikler arasında bağlantılar kurulmasına dikkat edilmelidir. Farklı öğretim yöntemlerine yer verilmelidir. Farklı kaynaklardan yararlanılmalıdır. Çocukların eğlenerek öğrenecekleri çeşitli eğitim ortamları oluşturmaya dikkat edilmelidir.

Sosyal etkinlikler öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunan önemli faaliyetlerdir. Müze/Örenyeri gezileri gibi aktiviteler öğrencilerin görsel ve kültürel birikimlerini arttırırken, farklı deneyimler kazanmalarını sağlar.

Program dışı etkinlikler genellikle okulların öğretim programı dışında düzenlenen ek etkinliklerdir. Ek olarak, co-curricular etkinlikler de öğretim programı ile işbirliği içinde yürütülen tamamlayıcı faaliyetlerdir. Bu tür etkinlikler öğrencilerin ders dışında farklı alanlarda kendilerini geliştirmesine olanak tanır.

Sosyal etkinliklerin faydaları oldukça fazladır. Bedensel sağlığa olan etkilerinin yanı sıra kalp sağlığını destekler, solunum kapasitesinde artışa sebep olur ve kas kuvvetini artırır. Bu tür aktiviteler aynı zamanda öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmelerine, iletişim yeteneklerini güçlendirmelerine ve kendilerini ifade etmelerine de yardımcı olabilir.

Oyun etkinlikleri, çocukların öğrenme sürecini destekleyen ve sosyal becerilerini geliştiren faaliyetlerdir. Oyunlar aracılığıyla çocuklar deneyim kazanır, iletişim becerilerini geliştirir ve kendilerini ifade etmeyi öğrenirler.

Lisede sosyal etkinlik dersi genellikle notla değerlendirilmez. Öğrencilerin genel gelişimine katkı sağlayan bu tür derslerin amacı öğrencilerin sosyal ve kültürel deneyimlerini genişletmektir, bu nedenle notlandırma genellikle yapılmaz.

Fiziksel aktivitenin sağlığın geliştirilmesi üzerinde zihinsel ve sosyal yararları oldukça fazladır. Düzenli fiziksel aktivite beyin gücünü artırabilir, akademik performansı destekleyebilir, ruh halini iyileştirebilir ve sosyal becerileri geliştirebilir.

Oyun etkinliklerinde dikkat edilmesi gereken noktalar arasında, etkinlikler arasında bağlantılar kurulması, farklı öğretim yöntemlerinden yararlanılması, çocukların eğlenerek öğrenebileceği ortamlar oluşturulması ve çeşitli kaynaklardan faydalanılması önemlidir. Bu sayede etkinlikler daha verimli ve eğlenceli hale getirilebilir.

Geri