AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal etkinlik dersine kimler girer?

Editör

Yeni Üye

Sosyal etkinlik dersine kimler girer?​

Rehberlik/Rehberlik ve Kariyer Planlama/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından okutulur.

Tarih öğretmeni hangi derslere girebilir?​

Tarih Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi- 1.
- Türk Dili-1.
- Yabancı Dil-1 (İngilizce)
- Yabancı Dil-1 (Almanca)
- Yabancı Dil-1 (Fransızca)
- Eğitime Giriş
- Eğitim Sosyolojisi.
- Sosyal Bilimler ve Tarih.

Sınıf öğretmeni hangi dersleri verir?​

Sınıf öğretmeni hangi dersleri verir?
Sınıf öğretmeni, ilkokula başlayan öğrencilere okuma ve yazma ile temel matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve el becerisi gibi eğitimleri veren kişidir. Özel ya da devlete bağlı okullarda çalışabilir.

Şehrimiz dersine kimler girebilir?​

Diğer taraftan, cetvellerde yapılan düzenlemeyle “Şehrimiz :” dersinin Sınıf Öğretmeni, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya ve Sanat Tarihi alanı öğretmenleri tarafından okutulması kararlaştırılmıştır. Cetvellerde 21 alan öğretmenliğine okutulacak dersler değişmiştir.

Sosyal Bilgiler öğretmeni liseye atanabilir mi?​

Sosyal bilgiler öğretmeni ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde derslere girerek öğrencilere coğrafya ve tarih alanında bilgi aktarır. Sosyal bilgiler öğretmenleri kendi branşlarında liselerde de görev yaparlar.

Tarih öğretmeni olmak için hangi bölümü seçmeliyim?​

Tarih öğretmeni olmak için hangi bölümü seçmeliyim?
Tarih öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Tarih Öğretmenliği Bölümü’nü okumak gerekir. Tarih öğretmeni, eğitim kurumlarında öğrencilere tarih dersini anlatır.

Tarih öğretmenliği hangi alan?​

Tarih Öğretmenliği bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı eğitim kurumlarında öğrencilere tarih dersini en iyi ve faydalı şekilde öğreterek, öğrencilerin tarih dersi hakkında bilgili ve donanımlı olmasını sağlamaktır.

Şehrimiz dersi hangi branş?​

Buna göre, “Şehrimiz” dersi, tarih, coğrafya, ekonomi, sosyoloji, antropoloji, psikoloji, felsefe, etnografya, sanat ve estetik gibi sosyal bilim alanları ile ilişkilendirilerek disiplinler arası bir yaklaşımla işlenecek.

Proje hazırlama dersi kimler girebilir?​

Proje hazırlama dersi kimler girebilir?
Proje Hazırlama: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur. Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.

Sosyal bilgiler Öğretmenliği mezunları hangi alanlarda çalışabilir?​

Sosyal bilgiler öğretmenleri devlet okullarında ve özel okullarda iş bulabilirler. Bunun yanı sıra sosyal bilgiler öğretmenleri çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.

Sosyal etkinlik dersine kimler girer ve hangi dersler bu ders kapsamında okutulur sorusuna verdiğiniz cevaba göre, rehberlik/rehberlik ve kariyer planlama/sosyal etkinlikler dersleri, o okulda görev yapan tüm alan öğretmenleri tarafından okutulmaktadır. Bu dersler genellikle öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemek, sosyal becerilerini geliştirmek ve farklı etkinliklere katılımlarını sağlamak amacıyla verilir.

Tarih öğretmeni hangi derslere girebilir sorusunda ise Tarih Öğretmenliği Bölümü mezunlarının genellikle Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, Eğitime Giriş, Eğitim Sosyolojisi, Sosyal Bilimler ve Tarih gibi dersleri verebileceği belirtilmiş. Bu dersler genellikle tarih alanında uzmanlaşmış öğretmenler tarafından verilir.

Sınıf öğretmeninin hangi dersleri verdiği sorusuna verdiğiniz cevapta ise sınıf öğretmenlerinin genellikle ilkokul düzeyinde temel dersleri, yani okuma-yazma, matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve el becerisi gibi dersleri öğrencilere verdiği belirtilmiş. Sınıf öğretmenleri ilkokullarda ya da devlete bağlı okullarda çalışabilirler.

"Şehrimiz" dersine kimler girebilir sorusunda da belirtildiğine göre, "Şehrimiz" dersi genellikle Sınıf Öğretmeni, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya ve Sanat Tarihi alanı öğretmenleri tarafından okutulur. Bu ders, disiplinler arası bir yaklaşımla işlenerek sosyal bilim alanları ile ilişkilendirilir.

Sosyal Bilgiler öğretmeni liseye atanabilir mi sorusuna verdiğiniz cevapta ise sosyal bilgiler öğretmenlerinin ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde derslere girerek öğrencilere coğrafya ve tarih alanında bilgi aktardığı ve kendi branşlarında liselerde de görev yaptığı belirtilmiş.

Son olarak, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunlarının hangi alanlarda çalışabileceği sorusuna verdiğiniz cevapta, sosyal bilgiler öğretmenlerinin devlet okulları, özel okullar ve çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabileceği belirtilmiş. Bu mezunlar genellikle sosyal bilgiler alanında uzmanlaşarak öğretmenlik yaparlar.

Geri