AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal destek hatti telefon numarasi nedir?

Editör

Yeni Üye

Sosyal destek hattı telefon numarası nedir?​

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığıyla aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar üzerinden, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Destek hattı nedir?​

183 Hattı Arama Saatleri Nedir? 183 hattı arama saatleri 7/24’tür. Yani herhangi bir acil durum söz konusu olduğunda 7/24 saat ne zaman istenirse aranabilir. Zira şiddet ve istismara uğrayan kişilerin ne zaman bunu yaşayacağı belli olmayacağı için, bu numara üzerinden her daim destek almak mümkün.

1000 TL yardım için nereyi aramamız gerekiyor?​

1000 TL yardım için nereyi aramamız gerekiyor?
Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıAlo 183 Sosyal Destek Başvurusu ve Takibi.

183 Sosyal Yardım kimler alabilir?​

183 Sosyal Yardım kimler alabilir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığı ile aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar değerlendirilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

183 sosyal destek hattı ne işe yarar?​

Sosyal Destek Hattı niçin aranır?​

183 Nerenin Numarası? 183 destek hattı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından oluşturulmuş bir hattır. İhmal, istismar, şiddet vb. konularda aranabilen bu hat pek çok töre ve namus cinayetlerinin önüne geçebilmeyi amaç edinmektedir.

183 sosyal yardım başvurusu nedir?​

183 sosyal yardım başvurusu nedir?

183 ne için aranır?​

183 ne için aranır?
Şiddet ve istismara uğrayanların ilgili kurumlara yönlendirilmesini sağlıyor. Çocukların ihmal ve istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konulardaki ihbarları değerlendirmek, acil durumları ilgili kurumlara bildirmek amacıyla kurulan “Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı” 24 saat boyunca hizmet veriyor.

PTT yardim parasi sorgulama T.C ile nasil yapilir?​

PTT yardım parası sorgulama ekranı giriş yapmak için e-devlet uygulaması giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet giriş yapmak için TC. kimlik numaranızı girdikten sonra PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama yazarak PTT adınıza yatan para olup olmadığını görebilirsiniz.

Alo 183 Sosyal Destek Hattı, aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları gibi toplumun farklı kesimlerine yönelik hizmetler sunan bir destek hattıdır. Bu hattı arayarak rehberlik ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 183 hattı, 7 gün 24 saat hizmet vermektedir ve acil durumlarda aranabilir.

1000 TL yardım için ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nı arayabilirsiniz. Bu hat üzerinden başvuru yapabilir ve yardım sürecinizi takip edebilirsiniz.

183 Sosyal Yardım kimler alabilir sorusuna ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezleri üzerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığıyla aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetler değerlendirilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

Sosyal Destek Hattı, genel olarak ihmal, istismar, şiddet gibi konularda aranır ve pek çok töre ve namus cinayetlerinin önüne geçmeyi amaçlar.

Eğer PTT yardım parası sorgulama yapmak istiyorsanız, e-devlet uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. TC kimlik numaranızı girerek PTT üzerinden yapılan kurum ödemelerini sorgulayabilir ve adınıza yatırılan para ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Geri