Sosyal bilimler Lisesini bitiren ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sosyal bilimler Lisesini bitiren ne olur?​

Sosyal bilimler liselerinden mezun olan öğrencilerin genellikle Hukuk, Siyasal Bilimler, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İşletme, İktisat, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Halkla İlişkiler, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği gibi …

Sosyal Bilimler Lisesi sayısal mı sözel mi?​

Mühendislik, mimarlık ve sağlık alanındaki birçok alanda eğitim görmek isteyen öğrenciler Fen Liselerini tercih etmektedir. Sosyal Bilimler Lisesinde ise sözel alanlarda başarılı, ”sosyal zekâsı yüksek” öğrencilerin eğitim-öğretim görmesi amaçlanmaktadır.
10 sınıfta sosyal bilimler lisesine geçilir mi?
Yapılan değişiklikle birlikte, Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liseleri ile Anadolu liselerinde ve diğer okul türlerinde birbirleri arasında her sınıf seviyesinde nakil yapılabilecek.

Sosyal Bilimler Lisesi farkı nedir?​

Sosyal bilgiler lisesinde, diğer liselerden farklı olarak hazırlık sınıfı var. Sosyal bilimler lisesinde tüm sınıflarda haftalık 40 saat ders var. Sınıf mevcutlarının 30 olması esas. Sosyal bilimler liseleri İlköğretimde tarihe,tükçeye,yabancı dile ve dilsel zekaya yatkın öğrencilere önerebileceğimiz bir lise türüdür.

Sosyal bilimler lisesi neden tercih edebilir?​

Okulumuz ilköğretimde Tarihe, Türkçeye, Yabancı dile ve dilsel zekaya yatkın öğrencilere önerebileceğimiz bir lise türüdür. Sosyal bilimler liseleri edebiyat, sosyal bilimler ve yabancı dil alanında yetkin bireyleri yetiştirmeyi hedeflemekte ve bu bireylerin yeteneklerini daha üst noktalara taşımayı amaçlamaktadır.
Sosyal Bilimler Lisesi sayısal mi?
Okulumuzda an itibariyle (2018-2019 dahil) her sınıfta yoğun bir şekilde Matematik dersi vardır. Sosyal Bilimler Liselerinde sözel sınıf yoktur.

Sosyal bilimler alanında hangi bölümler var?​

Hukuk.

10 sınıfta okul değiştirilir mi?​

Sınavla öğrenci alan okullarda boşalan kontenjan doğrultusunda sınav puanına göre, okul türleri arasında da 10. sınıfa kadar ikamet edilen eğitim bölgesine göre nakil işlemi yapılabilecek.
10 sınıfta meslekten Anadoluya geçiş var mı?
Bildiğiniz gibi meslek lisesinden Anadolu lisesine geçişler 10 sınıfı 2. döneminden sonra kapatılıyordur fakat geçen gün yaptığım nakil başvurusunda herhangi bir hatayla karşılaşmadım normalde nakil yapılamaz gibi hatalar veriyordu.

Sosyal Bilimler Lisesinin özelliği nedir?​

Sosyal bilimler Lisesinin dezavantajı ile avantajları bulunmaktadır. Avantajları arasında Hukuk ve edebiyat ile felsefe gibi bölümler üzerinden, dilsel zeka ya da sosyal zeka gerektiren üniversitelerde başarılı olma imkanı sağlanmaktadır.

Sosyal bilimler liselerinde hazırlık okumak zorunlu mu?​

Sosyal bilimler liselerinde hazırlık sınıfı açılması zorunluluğuna yönelik düzenlemeye son verilerek, Bakanlıkça uygun görülen liselerde hazırlık sınıfı açılmasına yönelik düzenleme yapıldı.
Sosyal bilimler liselerinde hazırlık sınıfı kalktı mı?
Bugüne dek sosyal bilimler liselerinde hazırlık sınıfı açılması zorunluydu. Ancak bu zorunluluk artık kaldırıldı. Yeni uygulamaya göre sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği eğitim kurumlarında hazırlık eğitimi verilecek.

Geri