AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal Bilimler Lisesi esit agirlik var mi?

Editör

Yeni Üye

Sosyal Bilimler Lisesi eşit ağırlık var mı?​

Sosyal bilimler lisesi mezunlarının büyük bölümünün iktisat, işletme, maliye, hukuk, siyaset bilimi ve uluslar arası ilişkiler, kamu yönetimi, uluslararası ticaret, edebiyat, tarih, halkla ilişkiler, psikoloji gibi sözel ve eşit ağırlıklı bölümlere yerleştiği bu okullar her yıl artan sayısı ve kontenjanıyla, sözel ve …

Sosyal Bilimler Lisesi eşit ağırlık mı sözel mi?​

Sosyal bilimler lisesinin kuruluş amacı sözel alanlarda başarılı, ´´sosyal zekâsı yüksek´´ öğrencilerin eğitim-öğretim görmesidir. Yanlış bir algıya düşülmemelidir. Okulun ders programı Türkçe / matematik / sosyal ve dil ağırlıklıdır.

Sosyal bilimler lisesinde sözel bölüm var mı?​

Sosyal bilimler lisesinde sözel bölüm var mı?
SBL´lerde an itibariyle (2018-2019 dahil) her sınıfta yoğun bir şekilde Matematik dersi var. SBL´lerde sözel sınıf yok.

Sosyal bilimler Lisesi hangi üniversiteye gidebilir?​

Üniversitede Sosyal Bilimler Bu bölümün mezunları, sosyal bilimler alanındaki branşlara ait edebiyat fakülteleri ya da eğitim fakültelerini, uluslararası ilişkiler, radyo televizyon ve sinema, psikoloji, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bölümlerini okuyabilmektedirler.

Sosyal bilimler Liseleri iyi mi?​

Avantajları arasında Hukuk ve edebiyat ile felsefe gibi bölümler üzerinden, dilsel zeka ya da sosyal zeka gerektiren üniversitelerde başarılı olma imkanı sağlanmaktadır. Dezavantajı üzerinden bakıldığı vakit ise genelde kısıtlı bir üniversite bölümü bulunması dile getirilebilir.

Sosyal bilimler hangi bolumler?​

Sosyal bilimler hangi bolumler?
Hukuk.

Sosyal bilimler bölümü mezunu ne iş yapar?​

Mahkemelerde, çocuk ve aile mahkemelerinde çalışırlar. Kreş, engelli bakım merkezleri, huzurevleri, kadın sığınmaevleri, gençlik merkezleri gibi sosyal hizmet kuruluşlarında çalışırlar. Sosyal yardım birimlerinde çalışırlar.

Sosyal bilimler Lisesinde sözel bölüm var mı?​

Sosyal lisesinde hangi dersler var?​

Sosyal lisesinde hangi dersler var?
Sosyal Bilimler Lisesi 11. Sınıf (Lise 3) dersleri ve haftalık ders saatleri
- Türk Dili ve Edebiyatı (6)
- Tarih (2)
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (2)
- Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi (3)
- Coğrafya (4)
- Matematik (5)
- Felsefe (2)
- Beden Eğitimi (2)

Sosyal Bilimler Liseleri, genellikle sözel ve eşit ağırlık olarak adlandırılan bölümlerle ilgili eğitim vermektedir. Mezunların çoğunluğu iktisat, işletme, maliye, hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi sözel ve eşit ağırlıklı bölümlere yerleşmektedir. Bu nedenle, Sosyal Bilimler Liseleri hem sözel ağırlıklı hem de eşit ağırlık bölümleri için öğrenciler yetiştirmektedir.

Sosyal Bilimler Liseleri öğrencilerini sosyal zekası yüksek, sözel alanlarda başarılı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlar. Okulun ders programı genellikle Türkçe, matematik, sosyal ve dil ağırlıklıdır. Ancak günümüzde Sosyal Bilimler Liseleri'nde her sınıfta yoğun bir Matematik dersi olduğu ve sözel sınıfların bulunmadığı belirtilmektedir.

Sosyal Bilimler Liseleri mezunları çeşitli üniversitelerde eğitimlerine devam edebilirler. Edebiyat fakülteleri, eğitim fakülteleri, uluslararası ilişkiler, psikoloji, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi gibi bölümleri tercih edebilirler.

Sosyal Bilimler Liseleri'nin avantajları arasında hukuk, edebiyat, felsefe gibi bölümlerde başarılı olma imkanı sağlanması ve sosyal zeka gerektiren üniversitelerde öğrencilerin yetiştirilmesi gösterilebilir. Ancak dezavantajı olarak kısıtlı bir üniversite bölümü seçeneği bulunabileceği belirtilmektedir.

Sosyal Bilimler Liseleri'nde genellikle Hukuk bölümü bulunmaktadır. Mezunlar bu alanda mahkemelerde, sosyal hizmet kuruluşlarında çalışabilirler.

Sosyal Bilimler Liseleri'nde öğrencilere genellikle Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Coğrafya, Matematik, Felsefe gibi dersler verilmektedir. Bu dersler öğrencilerin sosyal bilimler alanında genel bilgi ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar.

Geri