AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal bilgiler ogretmenligi okuyanlar ne olur?

Editör

Yeni Üye

Sosyal bilgiler öğretmenliği okuyanlar ne olur?​

Sosyal bilgiler öğretmenleri devlet okullarında ve özel okullarda iş bulabilirler. Bunun yanı sıra sosyal bilgiler öğretmenleri çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler. Bu bölümün mezunlarından bazıları ise akademik kariyer imkanından yararlanmayı tercih edebilir.

Sosyal bilgiler Öğretmenliği Sözel mi?​

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, üniversitelerde Eğitim Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sözel puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Sosyal bilgiler Öğretmenliği kaç bin atama?​
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Atama Sayısı
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2020 OCAK | 684
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 579
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 577
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 561

Sosyal bilgiler öğretmeni olmak için hangi bölümü okumak gerekir?​

Sosyal bilgiler öğretmeni olmak için hangi bölümü okumak gerekir?
Sosyal bilgiler öğretmeni olmak için öncelikle üniversitelerin Eğitim Fakültelerinde branşa özel açılan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünde eğitim almak gerekmektedir. Bu lisans eğitiminin ardından her öğretmen adayının görmesi gereken formasyon eğitiminin de tamamlanması gerekmektedir.

Sosyal bilgiler dersinde ne anlatılır?​

Sosyal bilgiler dersinde ne anlatılır?
Sosyal bilgiler, ilköğretimde işlenen haftalık derslerden biridir. 1. sınıftan 3. sınafa kadar ise hayat bilgisi olarak işlenir. Sosyal bilgiler dersi öğrencileri toplumsal hayata hazırlayıp onların sosyal yanını geliştiren bir ders olmasının yanında tarih, coğrafya ve vatandaşlık konularını da içerir.

Sosyal Bilgiler öğretmeni kaç kişi alınacak?​

Sosyal Bilgiler öğretmenliği 130 kişi atanacak. Tarih öğretmenliği 262 kişi atanacak. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği 501 kişi atanacak.

Sosyal Bilgiler öğretmeni ne kadar maaş alıyor?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Sosyal Bilgiler Öğretmeni | 4.250 | 5.350

Sosyal bilgiler öğretmenliği okuyanlar genellikle devlet okullarında veya özel okullarda iş bulabilirler. Ayrıca, çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik yapma imkanları da bulunmaktadır. Bazı mezunlar ise akademik kariyer yapmayı tercih edebilirler.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bir sözel puan türüne göre öğrenci kabul eden bir lisans bölümüdür. Eğitim Fakültelerinde 4 yıllık lisans eğitimi olarak verilmektedir.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği atama sayıları her yıl değişiklik göstermektedir. Son beş yılda yapılan atamalarda ortalama 550-680 arasında atama yapılmıştır.

Sosyal bilgiler öğretmeni olmak için Eğitim Fakültelerinde bulunan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünde eğitim almanız gerekmektedir. Lisans eğitiminin ardından formasyon eğitimini tamamlamanız da gerekmektedir.

Sosyal bilgiler dersinde genellikle tarih, coğrafya ve vatandaşlık konuları işlenir. Bu ders öğrencileri toplumsal hayata hazırlayıp sosyal yanlarını geliştirmeyi amaçlar.

Sosyal Bilgiler öğretmenliği için belirli kontenjanlar doğrultusunda atamalar yapılmaktadır. Örneğin, bu sene 130 kişi Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak atanacak.

Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin maaşları kariyerlerindeki süre ve derecelere göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak, yeni başlayan bir sosyal bilgiler öğretmeni 4.250 TL ile 5.350 TL arasında maaş alabilir. Bu maaşlar, deneyim ve kıdem arttıkça da değişiklik gösterebilir.

Geri