Sosyal Bilgiler Ogretmenligi mezunlari hangi alanlarda calisabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunları hangi alanlarda çalışabilir?​

Sosyal bilgiler öğretmenleri devlet okullarında ve özel okullarda iş bulabilirler. Bunun yanı sıra sosyal bilgiler öğretmenleri çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.

Sosyal Bilgiler öğretmeni ne is yapabilir?​

Sosyal bilgiler alanında ortaya çıkan gelişmeleri izlemek, Öğrencilerin gelişimlerini takip etmek, Okul ya da öğrenci ile ilgili bir problem olması halinde sorunların çözümüne yardımcı olmak, Öğrencilerin düzeylerine uygun sınav hazırlamak, uygulamak ve kontrol etmek.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği nasıl bir meslek?
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, ilk ve orta seviyede öğrenim gören öğrencilere coğrafya ve tarih üzerine eğitim veren öğretmenlerin yetiştirildiği akademik bir disiplindir. Bunların haricinde bir de pedagoji desteğiyle yaş gruplarına göre kitlelere hitabet konusunda öğrencilere kolaylık sağlar.
Sosyal bilgiler Kaç Puanla Kapattı 2021?
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)

Sosyal bilgiler Öğretmeni hangi sınıflara girer?​

Sosyal Bilgiler Öğretmeni, devlet okulları ve özel okullarda ilkokul 4.sınıf ve ortaokul öğrencilerine tarih, coğrafya ve yurttaşlık bilgisi konularını anlatan kişidir. Sosyal bilgiler dersinin ilk kademesi ilkokul 1.sınıf, 2.sınıf ve 3.sınıflarda ”Hayat Bilgisi” dersi olarak gösterilir.

Sosyal Bilgiler öğretmeni lisede görev yapabilir mi?​

Sosyal bilgiler öğretmeni ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde derslere girerek öğrencilere coğrafya ve tarih alanında bilgi aktarır. Sosyal bilgiler öğretmenleri kendi branşlarında liselerde de görev yaparlar.
Sosyal Bilgiler Öğretmenleri hangi derslere girer?
Devlet okullarında ve özel eğitim kurumlarında çalışan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına göre dersini işler. İlkokul 4.sınıf, ortaokul 5.sınıf, 6.sınıf, 7.sınıflara Sosyal Bilgiler dersine; ortaokul 8.sınıflarda T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük dersine girer.

Geri