AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal bilgiler Ogretmenligi is bulabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Sosyal bilgiler Öğretmenliği iş bulabilir mi?​

Sosyal bilgiler öğretmenleri devlet okullarında ve özel okullarda iş bulabilirler. Bunun yanı sıra sosyal bilgiler öğretmenleri çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler. Bu bölümün mezunlarından bazıları ise akademik kariyer imkanından yararlanmayı tercih edebilir.

Sosyal bilgiler Öğretmenliği mezunu ne iş yapar?​

Sosyal bilgiler Öğretmenliği mezunu ne iş yapar?
Sosyal bilgiler alanında ortaya çıkan gelişmeleri izlemek, Öğrencilerin gelişimlerini takip etmek, Okul ya da öğrenci ile ilgili bir problem olması halinde sorunların çözümüne yardımcı olmak, Öğrencilerin düzeylerine uygun sınav hazırlamak, uygulamak ve kontrol etmek.

Sosyal bilgiler öğretmeni hangi derslere girer?​

Sosyal bilgiler öğretmeni hangi derslere girer?
Devlet okullarında ve özel eğitim kurumlarında çalışan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına göre dersini işler. İlkokul 4.sınıf, ortaokul 5.sınıf, 6.sınıf, 7.sınıflara Sosyal Bilgiler dersine; ortaokul 8.sınıflarda T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük dersine girer.

Sosyal bilgiler Öğretmenliği atama kaç kişi?​

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Atama Sayısı
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2020 HAZİRAN | 665
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2020 OCAK | 684
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 579
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 577

Sosyal bilgiler öğretmeni liseye atanabilir mi?​

Sosyal bilgiler öğretmeni liseye atanabilir mi?
Sosyal bilgiler öğretmeni ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde derslere girerek öğrencilere coğrafya ve tarih alanında bilgi aktarır. Sosyal bilgiler öğretmenleri kendi branşlarında liselerde de görev yaparlar.

Sosyal bilgiler öğretmeni ne kadar maaş alıyor?​

Sosyal bilgiler öğretmeni ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Sosyal Bilgiler Öğretmeni | 4.250 | 5.350

Sosyal bilgiler öğretmenliği staj var mı?​

Öğrenciler, “Okul Deneyimi” dersi kapsamında 4 saat, “Öğretmenlik Uygulaması” dersi kapsamında da 6 saat uygulama/staj yapmaktadırlar. Sosyal Bilgiler Eğtimi Ana Bilim Dalı’nda mesleğin gerektirdiği özel kıyafet ve donanım malzemelerine ihtiyaç yoktur.

Sosyal etkinlik dersine kimler girer?​

Sosyal etkinlik dersine kimler girer?
Rehberlik/Rehberlik ve Kariyer Planlama/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından okutulur.

2021 Sosyal Bilgiler Öğretmenliği kaç kişi atandı?​

2021 Sosyal Bilgiler Öğretmenliği kaç kişi atandı?
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Başvuru Sayısı
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2021 EYLÜL | 1025
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2021 MART | 1333
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2020 HAZİRAN | 3.137
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2020 OCAK | 2994

Sınıf öğretmenliği atama kaç kişi?​

Sınıf Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Atama Sayısı
Sınıf Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 2.011
Sınıf Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 3.047
Sınıf Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 3806
Sınıf Öğretmenliği | 2017 TEMMUZ | 3570

Sosyal bilgiler öğretmenliği formasyon var mı?​

Sosyal bilgiler öğretmenliği formasyon var mı?
Sosyal bilgiler öğretmeni olmak için üniversitelerin Eğitim Fakültelerine gitmek gerekir. Bu bölümler dört yıllık eğitim verirler. Üniversitelerdeki lisans eğitiminin ardından her öğretmen adayı formasyon eğitimini de tamamlar.

Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunları genellikle devlet okullarında ya da özel okullarda iş bulabilmektedirler. Ayrıca, çeşitli eğitim kurumlarında da öğretmenlik yapma imkanları mevcuttur. Bunun yanı sıra, sosyal bilgiler öğretmenliği mezunlarından bazıları akademik kariyer yapmayı tercih ederek üniversitelerde de çalışma imkanına sahip olabilirler.

Sosyal bilgiler öğretmenleri, genellikle sosyal bilgiler derslerine girerler. Devlet okullarında ve özel eğitim kurumlarında çalışan sosyal bilgiler öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre derslerini işler. İlkokul 4., ortaokul 5. ve 6. sınıflarda sosyal bilgiler dersine girerken, 7. sınıflarda da T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine girebilirler.

Sosyal bilgiler öğretmenleri genellikle ilkokul ve ortaöğretim seviyesinde derslere girmektedirler. Dolayısıyla, sosyal bilgiler öğretmenleri liselerde de görev yapabilirler ve öğrencilere coğrafya ve tarih alanlarında bilgi aktarabilirler.

Sosyal bilgiler öğretmenlerinin maaşları genellikle kariyerlerindeki deneyimlerine, öğrendikleri ek dersler ve aldıkları sorumluluklara göre değişiklik gösterebilir. En düşük maaştan başlayarak ortalamaları yaklaşık olarak 4.250 TL ile 5.350 TL arasında değişebilir.

Sosyal bilgiler öğretmenliği öğrencileri staj yapmak zorundadır. "Okul Deneyimi" dersi kapsamında 4 saat ve "Öğretmenlik Uygulaması" dersi kapsamında da 6 saat uygulama/staj yapmaktadırlar. Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda mesleğin gerektirdiği özel kıyafet ve donanım malzemelerine ihtiyaç duyulmamaktadır.

Sosyal etkinlik dersine girmesi gereken öğretmenler genellikle rehberlik, rehberlik ve kariyer planlama, sosyal etkinlikler ve sosyal etkinlik derslerini okutan tüm alan öğretmenleridir.

Son olarak, sosyal bilgiler öğretmenliği alanında atanmak isteyen aday sayısına göre değişmekle birlikte son 5 yılda yapılan atamalarda genellikle 500 ile 1000 arasında sosyal bilgiler öğretmeninin atandığı görülmektedir. 2021 yılında yapılan atama sayısına bir örnek vermek gerekirse, Eylül 2021'de 1025 sosyal bilgiler öğretmeni atandığı bilgisi paylaşılmıştır. Bu atama sayıları her yıl değişebilir.

Geri