AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sosyal bilgiler ogretmeni olmak icin ne yapmak gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Sosyal bilgiler öğretmeni olmak için ne yapmak gerekir?​

Sosyal bilgiler öğretmeni olmak için öncelikle üniversitelerin Eğitim Fakültelerinde branşa özel açılan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünde eğitim almak gerekmektedir. Bu lisans eğitiminin ardından her öğretmen adayının görmesi gereken formasyon eğitiminin de tamamlanması gerekmektedir.

Sosyal bilgiler öğretmeni liseye atanabilir mi?​

Sosyal bilgiler öğretmeni ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde derslere girerek öğrencilere coğrafya ve tarih alanında bilgi aktarır. Sosyal bilgiler öğretmenleri kendi branşlarında liselerde de görev yaparlar.

Sosyal bilgiler öğretmenliğine kimler başvurabilir?​

Sosyal bilgiler öğretmenliğine kimler başvurabilir?
2-Sosyal Bilgiler alanına; Tarih ve Coğrafya alan öğretmenlikleri programından mezun olanlar atanabilmektedir. 3-İlköğretim Matematik alanına; Matematik alan öğretmenlikleri programından mezun olanlar atanabilmektedir.

Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunları hangi alanlarda çalışabilir?​

Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunları hangi alanlarda çalışabilir?
Sosyal bilgiler öğretmenleri devlet okullarında ve özel okullarda iş bulabilirler. Bunun yanı sıra sosyal bilgiler öğretmenleri çeşitli eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.

Sosyal bilgiler öğretmenliği için hangi sınavlara?​

KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı Yükseköğretim kurumlarının Öğretmen Yetiştirme Lisans Programları kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başkanlığımızca yapılan çalışmalar sonucunda 2022-ÖABT’de Sosyal Bilgiler, Coğrafya, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi testlerinin kapsamları ekteki şekilde uygulanacaktır.

Sosyal bilgiler öğretmeni Hangi bölüm?​

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, üniversitelerde Eğitim Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sözel puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Sosyal bilgiler öğretmeni ne kadar maaş alıyor?​

Sosyal bilgiler öğretmeni ne kadar maaş alıyor?
Sosyal Bilgiler Öğretmeni maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 9.530 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Sosyal Bilgiler Öğretmeni ortalamasına göre Sosyal Bilgiler Öğretmeni maaşı yaklaşık 5.400 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir.

Sosyal bilgiler öğretmenliği hangi sınıflara girer?​

Sosyal bilgiler öğretmenliği hangi sınıflara girer?
Devlet okullarında ve özel eğitim kurumlarında çalışan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına göre dersini işler. İlkokul 4.sınıf, ortaokul 5.sınıf, 6.sınıf, 7.sınıflara Sosyal Bilgiler dersine; ortaokul 8.sınıflarda T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük dersine girer.

Sosyal bilgiler öğretmenliği KPSS kaç kişi atandı?​

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Başvuru Sayısı
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 3329
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 4011
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 1504
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2017 TEMMUZ | 987

Sosyal bilgiler öğretmenliği yılda kaç atama?​

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Atama Sayısı
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2020 HAZİRAN | 665
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2020 OCAK | 684
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 579
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 577

Sosyal Bilgiler öğretmenliği alan sınavında hangi dersler var?​

Sosyal Bilgiler öğretmenliği alan sınavında hangi dersler var?
Son olarak sınavda çıkması muhtemel konular “Tahmini Sınav Sorusu” olarak belirtilmiştir.
- Sosyal Bilgilerin Temelleri.
- Felsefe.
- Günümüz Dünya Sorunları
- Bilim, Teknoloji ve Sosyal Değişme.
- İletişim ve İnsan İlişkileri.
- Sosyoloji.
- Sosyal Proje Geliştirme.
- Ekonomi.

Sosyal Bilgiler öğretmenliği hangi dersler var?​

Sosyal Bilgiler öğretmenliği hangi dersler var?
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Sosyal Bilgilerin Temeli.
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,
- Türkiye Fiziki Coğrafyası,
- İslam Öncesi Türk Tarihi ve Kültürü,
- Genel Beşeri ve Ekonomik Coğrafya,
- Bilim, Teknoloji ve Sosyal Değişme,
- Vatandaşlık Bilgisi,
- Antropoloji,

Sosyal bilgiler öğretmeni hangi derslere girer?​

Sosyal bilgiler öğretmeni olmak isteyenler için nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında detaylar vermek isterim:

1. **Eğitim Almak**: Sosyal bilgiler öğretmeni olabilmek için öncelikle üniversitelerin Eğitim Fakültelerinde bulunan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden lisans eğitimi almanız gerekmektedir. Bu eğitimin ardından formasyon eğitimini tamamlamalısınız.

2. **KPSS Sınavına Hazırlık**: KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) sınavına girmeniz ve alanınıza uygun puanı almanız gerekmektedir. Bu sınav, atanabilmek için önemli bir adımdır.

3. **Başvuru Koşulları**: Sosyal bilgiler öğretmenliğine başvurabilmek için Tarih ve Coğrafya alanında öğretmenlik programından mezun olmanız gerekmektedir. İlköğretim Matematik alanına başvurmak için ise Matematik alanı öğretmenlik programından mezun olmanız gerekmektedir.

4. **Maaş Bilgisi**: Sosyal bilgiler öğretmenlerinin maaşları 4.250 TL ile 9.530 TL arasında değişebilmektedir. Ortalama olarak, Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin maaşı yaklaşık 5.400 TL civarındadır.

5. **Çalışma Alanları**: Sosyal bilgiler öğretmenleri devlet okullarında, özel okullarda ve çeşitli eğitim kurumlarında çalışabilirler.

6. **Dersler ve Müfredat Bilgisi**: Sosyal Bilgiler öğretmenliği bölümünde aldığınız eğitimle birlikte derslerinizin içerikleri hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği müfredat doğrultusunda derslerinizi planlamalısınız.

Sosyal bilgiler öğretmeni olmak isteyenler için bu adımları takip ederek alanlarında başarılı bir şekilde öğretmenlik yapabilirler. Başvurduğunuz sınavlara ve eğitim sürecine titizlikle hazırlanmanız sizin kariyerinizi şekillendirecektir. Umarım verdiğim bilgiler size yardımcı olur.

Geri