Sosyal Bilgiler ogretmeni hangi derslere girer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sosyal Bilgiler öğretmeni hangi derslere girer?​

Devlet okullarında ve özel eğitim kurumlarında çalışan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına göre dersini işler. İlkokul 4.sınıf, ortaokul 5.sınıf, 6.sınıf, 7.sınıflara Sosyal Bilgiler dersine; ortaokul 8.sınıflarda T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük dersine girer.

Sosyal Bilgiler öğretmeni olmak için ne yapmam gerekiyor?​

Sosyal bilgiler öğretmeni olmak için öncelikle üniversitelerin Eğitim Fakültelerinde branşa özel açılan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünde eğitim almak gerekmektedir. Bu lisans eğitiminin ardından her öğretmen adayının görmesi gereken formasyon eğitiminin de tamamlanması gerekmektedir.
Sosyal bilgiler öğretmeni ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde derslere girerek öğrencilere coğrafya ve tarih alanında bilgi aktarır. Sosyal bilgiler öğretmenleri kendi branşlarında liselerde de görev yaparlar.
Sosyal etkinlik dersine kimler girer?
Rehberlik/Rehberlik ve Kariyer Planlama/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından okutulur.
Sosyal bilgiler öğretmenliği kaç puan?
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Sosyal bilgiler öğretmenliği hangi puan türünden alıyor?​

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü taban puanları, AYT’de sözel puan türünden hesaplanır.

Lise sosyal etkinlik dersi hangi öğretmen girer?​

Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
Diğer taraftan, cetvellerde yapılan düzenlemeyle “Şehrimiz :” dersinin Sınıf Öğretmeni, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya ve Sanat Tarihi alanı öğretmenleri tarafından okutulması kararlaştırılmıştır. Cetvellerde 21 alan öğretmenliğine okutulacak dersler değişmiştir.

Geri