Sosyal ağları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Sosyal Ağ Kullanırken- Kişisel bilgilerinizi herkesle paylaşmamanızı tavsiye ederiz. • Telefon numaranız. •
- Paylaştıklarınız şeyleri istemediğiniz kişilere kapatın. • Gönderilerinizi. •
- Tanımadığınız kişilerin arkadaşlık tekliflerini reddedin. Çünkü •
- Güçlü şifreler oluşturun ve şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Çünkü •
Sosyal ağların özellikleri nelerdir?
Sosyal Ağların Ortak Özellikleri- Sosyal ağların hepsi interneti ve mobil cihazları kapsayacak şekilde oluşturulmuştur.
- Bu tür platformlarda kullanıcıların kendilerine özgü içeriği ve sloganları yer alır.
- Sosyal ağların geneli kullanıcılar tarafından şekillendirilmektedir.
Sosyal ağ sitelerini kullanmak için mutlaka gerekli olan şey nedir?
Sosyal ağ sitelerini kullanmak için mutlaka gerekli olan şey nedir?Sosyal ağlara bağlanılacak bilgisayarlarda mutlaka anti-virüs, anti-malware ve anti-spyware türü internet güvenlik yazılımları kullanılmalı, Toplu kullanıma açık kablosuz ağlarda, internet kafelerde sosyal ağ hesaplarına giriş yapılmamalıdır.
Genel Ağ nasıl kullanılır?
Güvenli genel ağ kullanımı için uyulması gereken kurallar…- Bilgisayarlarda anti virüs programlarının kullanılması gerekir.
- Güncel program taramaları yapılmalıdır.
- Yazılım güncellemeleri yapılmalıdır.
- Bilgisayarda lisanslı ürünler kullanmak gerekir.
Genel ağ ne anlama gelir?
Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanması ile meydana gelen ve yöneticisi ya da sınırlaması olmayan uluslararası iletişim ağlarına genel ağ ismi verilmektedir. Genel ağ teriminin farklı anlamları da bulunmaktadır. İplik, sicim ve tel gibi malzemelere de bu isim verilmektedir. Ülkede bulunan şebeke anlamı da vardır.Sosyal ağ neden kullanılır?
Sosyal ağ neden kullanılır?İnsanla sosyal medya platformlarında birbirleri ile buluşmakta ve iletişim kurmaktadır. Sosyal ağlar aracılığı ile insanlara yardım edilebilmekte, yardım alınabilmekte, soru sorulabilmekte ve sorulara cevap verilebilmektedir. Bu açıdan bakıldığında sosyal ağların eğitim amaçlı olarak kullanıldığı da söylenebilmektedir.