Soslu Tavuklu Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Soslu Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
200 gram tavuk göğsü (İnce uzun doğranmış)
300 gram makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 tatlı kaşığı domates salçası
12 adet cerri domates
2 yemek kaşığı krem peynir
200 ml sıvı krema (Süt olabilir)
450 ml su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Soslu Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ince uzun doğranmış tavuk etlerini bir tavanın içerisinde az sıvı yağ ile hafif kavurup bir kenara alın.
Bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanları rendelenmiş sarımsağı ekleyip, kavuralım.
Salça ekleyip, kavurmaya devam edin ikiye bölmüş olduğunuz domatesleri ekleyip, akabinde sıvı krema su ve krem peyniri ekleyip baharatlarını makarnaları ek edip, ocağınızın altını kısıp 10 dakika kadar makarnalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
En son olarak kavurmuş olduğunuz tavukları makarnaya ek edip, güzelce harmanlayıp istediğiniz halde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun
Soslu Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst