Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kanat
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kanatlarımızı güzelce yıkayıp, ocakta tüylerini ütülüyoruz.
Kanatlarımızın sosu için; karıştırma kabımıza sırayla zeytinyağı ve öteki tüm gereçlerimizi ekliyoruz.
Sosumuzun üzerine yıkanıp, ütülenmiş kanatlarımızı ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
Hazırladığımız soslu kanatlarımıza streçle sarıp, dolapta 1 saat kadar bekletelim (Eğer aceleniz varsa hemende yapabilirsiniz)
Dolapta beklettiğimiz soslu tavuklarımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sırayla dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımızda 45 dakika kadar kanatlarımız kızarıncaya dek pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kanat
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kanatlarımızı güzelce yıkayıp, ocakta tüylerini ütülüyoruz.
Kanatlarımızın sosu için; karıştırma kabımıza sırayla zeytinyağı ve öteki tüm gereçlerimizi ekliyoruz.
Sosumuzun üzerine yıkanıp, ütülenmiş kanatlarımızı ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
Hazırladığımız soslu kanatlarımıza streçle sarıp, dolapta 1 saat kadar bekletelim (Eğer aceleniz varsa hemende yapabilirsiniz)
Dolapta beklettiğimiz soslu tavuklarımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sırayla dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımızda 45 dakika kadar kanatlarımız kızarıncaya dek pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı