Soslu Tavuk Göğsü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
3 parça tavuk göğsü
Sosu için;
5 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çay kaşığı zahter
Üzeri sosu;
3 büyük domates
3 sivri biber
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı bal
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için;
200 gram rendelenmiş kaşar ya da kolot peyniri

Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüslerini enlemesine ikiye kesip altı parça tavuk elde edin.
Sos malzemelerine tavukları bulayın. Üzerini streç film ile sıkıca kapatın. 24 saat buzdolabında dinlendirin.
Domates, biber, maydanoz ve sarımsakları rondodan geçirin. Zeytinyağında ocağa alın. Kaynamaya başlayınca bal ve baharatları ilave edin.
Koyulaşınca ocaktan alın. Tavukları ızgara tavada sosuyla mühürleyin ve fırın tepsisine alın. Üzerine domates sosu gezdirin. En son peynirle. Üzerini kapatın. Fırında. Pişirin. Afiyet olsun.
Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst