Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Materyaller
2 kesim yaklaşık 700 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
6 yemek kaşığı domates sosu (2 adet rendelenmiş domates de olabilir)
2 diş sarımsak
Üzerine Koymak İçin
6 dilim kaşar peyniri
Kızartmak İçin
1 fincan sıvı yağ
Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğsünü jülyenden biraz daha enli biçimde dilimleyelim derin bir kaba ezilmiş sarımsak tuz mayonez düzgünce karıştıralım.
Tavaya kızartmak için sıvı yağ koyup tavuklarımızın her iki tarafını da kızartalım.
Kızartma tavasına kızarttığımız tavukları alalım üzerine domates sosumuzu katıp karıştıralım.
5 dakika kadar kaynamaya bırakalım sonra dilim kaşarları üzerine döşeyelim.
Karabiber ve kekik ekelim 10 dakika kadar pişirelim sıcak servis yapalım.
2 kesim yaklaşık 700 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
6 yemek kaşığı domates sosu (2 adet rendelenmiş domates de olabilir)
2 diş sarımsak
Üzerine Koymak İçin
6 dilim kaşar peyniri
Kızartmak İçin
1 fincan sıvı yağ
Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğsünü jülyenden biraz daha enli biçimde dilimleyelim derin bir kaba ezilmiş sarımsak tuz mayonez düzgünce karıştıralım.
Tavaya kızartmak için sıvı yağ koyup tavuklarımızın her iki tarafını da kızartalım.
Kızartma tavasına kızarttığımız tavukları alalım üzerine domates sosumuzu katıp karıştıralım.
5 dakika kadar kaynamaya bırakalım sonra dilim kaşarları üzerine döşeyelim.
Karabiber ve kekik ekelim 10 dakika kadar pişirelim sıcak servis yapalım.