SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Soslu Somon Balığı Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo somon fileto
Karabiber
Toz kırmızı biber
Kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sosu için;
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
Yarım limon suyu
1 diş sarımsak
Bir tutam dereotu
Tuz
Soslu Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balığı yıkayıp süzelim.
Tuz ve baharatları üzerine yedirelim.
Tavamıza 1 kaşık tereyağını alalım ve eritelim.
Üzerine balıkları dizelim.
Orta ateşte kızartalım.
Sosu için yağı tavaya alalım üzerine un ve rendelenmiş sarımsağı alalım.
Biraz tavada çevirip üzerine sütü ve limon suyunu ek edelim.
Kaynadığında doğranmış dereotunu ve tuzunu ek edip karıştıralım ve altını kapatalım.
Balığı sosla servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun
Soslu Somon Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo somon fileto
Karabiber
Toz kırmızı biber
Kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sosu için;
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
Yarım limon suyu
1 diş sarımsak
Bir tutam dereotu
Tuz
Soslu Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balığı yıkayıp süzelim.
Tuz ve baharatları üzerine yedirelim.
Tavamıza 1 kaşık tereyağını alalım ve eritelim.
Üzerine balıkları dizelim.
Orta ateşte kızartalım.
Sosu için yağı tavaya alalım üzerine un ve rendelenmiş sarımsağı alalım.
Biraz tavada çevirip üzerine sütü ve limon suyunu ek edelim.
Kaynadığında doğranmış dereotunu ve tuzunu ek edip karıştıralım ve altını kapatalım.
Balığı sosla servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun
Soslu Somon Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı