SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Soslu Sebzeli Fırında Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler
5 adet tavuk baget
1 buçuk litre su (tavukları haşlamak için)
1 çay kaşığı tuz
Garnitürleri için;
4 adet orta uzunluk patates
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
1-2 adet sivri biber (üzerine koymak için)
4-5 adet küçük soğan
2 adet sarımsak
Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
Çeyrek çay bardağı süt
Çeyrek çay bardağı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kadar tuz
Soslu Sebzeli Fırında Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bagetleri bir tencereye alıp, 1 buçuk litre kaynar su ekleyelim. Tuzunu da ekleyip, 10 dakika kadar pişirelim.
Pişen tavukları tencereden alıp bir tabağa koyalım ve hafif soğuyunca derilerini çıkartalım.
Sosu için gerekli tüm materyalleri geniş bir kabın içine alalım ve karıştıralım.
Elma dilimi doğradığımız patatesleri, 2-4 kesime böldüğümüz soğanları, parmak biçiminde doğradığımız kapya biberleri ve halka doğradığımız havuçları, küçük küçük doğranmış olduğumuz sarımsakları sosun içine ekleyelim ve karıştıralım.
Sosa buladığımız bu zerzevatları büyük yemek kaşığı ile fırın kabına alalım.
Kabın tabanında kalan sosa tavuk bagetleri bulayalım ve sebzelerin üzerine dizelim.
Kalan sosu kaşıkla bagetleri üzerine dökelim.
Yarım çay bardağı kadar tavuk suyu ek edelim ve üzerine yeşil biberle süsleyelim.
Islatıp, güzelce sıktığımız fırın kağıdıyla yemeğimizin üzerini kapatalım.
Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 30-35 dk üzeri kağıtlı bir biçimde pişirelim.
Daha sonra fırın kağıdını alalım ve 5-10 dk kadar da o halde pişirelim.
Patatesleri denetim edelim ve pişmişse fırından çıkartalım.
Afiyet olsun.
Soslu Sebzeli Fırında Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet tavuk baget
1 buçuk litre su (tavukları haşlamak için)
1 çay kaşığı tuz
Garnitürleri için;
4 adet orta uzunluk patates
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
1-2 adet sivri biber (üzerine koymak için)
4-5 adet küçük soğan
2 adet sarımsak
Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
Çeyrek çay bardağı süt
Çeyrek çay bardağı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kadar tuz
Soslu Sebzeli Fırında Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bagetleri bir tencereye alıp, 1 buçuk litre kaynar su ekleyelim. Tuzunu da ekleyip, 10 dakika kadar pişirelim.
Pişen tavukları tencereden alıp bir tabağa koyalım ve hafif soğuyunca derilerini çıkartalım.
Sosu için gerekli tüm materyalleri geniş bir kabın içine alalım ve karıştıralım.
Elma dilimi doğradığımız patatesleri, 2-4 kesime böldüğümüz soğanları, parmak biçiminde doğradığımız kapya biberleri ve halka doğradığımız havuçları, küçük küçük doğranmış olduğumuz sarımsakları sosun içine ekleyelim ve karıştıralım.
Sosa buladığımız bu zerzevatları büyük yemek kaşığı ile fırın kabına alalım.
Kabın tabanında kalan sosa tavuk bagetleri bulayalım ve sebzelerin üzerine dizelim.
Kalan sosu kaşıkla bagetleri üzerine dökelim.
Yarım çay bardağı kadar tavuk suyu ek edelim ve üzerine yeşil biberle süsleyelim.
Islatıp, güzelce sıktığımız fırın kağıdıyla yemeğimizin üzerini kapatalım.
Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 30-35 dk üzeri kağıtlı bir biçimde pişirelim.
Daha sonra fırın kağıdını alalım ve 5-10 dk kadar da o halde pişirelim.
Patatesleri denetim edelim ve pişmişse fırından çıkartalım.
Afiyet olsun.
Soslu Sebzeli Fırında Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı