AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soslu Misket Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Soslu Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;
500 gram kıyma
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı galeta unu
1adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su (350ml kadar )
1 çay kaşığı tuz
Yarım kaşığı karabiber

Soslu Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için gerekli olan tüm gereçleri derin bir kabın içerisinde yoğurun.
Köfteleri ortada elinizi yağlayarak misket büyüklüğünde yuvarlayın ve buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin.
Tavada iki yemek kaşığı sıvı yağ kızdırıp, köfteleri kızartın. Tam pişmesine gerek yok sosun içerisinde pişecek.
Köfteleri tavadan alıp, tıpkı tavanın içerisine tereyağ ve salça ekleyip kavurun.
Üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
Köfteleri sosun içerisine yerleştirip ağzı kapalı 20-30 dakika kısık ateşte pişirin.
Kapağını alıp ve yüksek ayarda bir taşım kaynatın. Yemeğimiz hazır
Soslu Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst