- Konu Yazar
- #1
Soslu Küçük Bazlama Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket ınstant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
5,5-6 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Sosu için:
50 gram tereyağı
1 diş sarımsak
3-4 kısım maydanoz
Soslu Küçük Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba ılık su, ılık süt, maya, tuz, zeytinyağı ve şekeri ekleyip karıştırın. Denetimli bir halde unu ekleyip yoğurun, ele yapışan bir hamur elde edin.
Hamuru oda sıcaklığında 30-40 dakika mayalandırın.
Mayalanan hamurun gazını almak için bir kaşık yardımıyla karıştırın. Mandalina büyüklüğünde 15-16 beze yapın.
Üzerinin kurumaması için bir bez ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Dinlenince üzerini açıp elinizle unlayarak çay tabağı büyüklüğünde açın ve bu ortada tavanızı ocağa alıp ısıtın.
Tava ısındığında bazlamaları tavaya alıp daima alt üst ederek pişirin. Şayet bir tarafı güzelce kızardıktan sonra başka yüzünü çevirirseniz bazlamalar sert olacaktır.
Sosu için tereyağını eritip ezilmiş sarımsak ekleyin ve birkaç kere karıştırıp ocağı kapatın. İnce kıyılmış maydanoz ekleyin, bazlamanın üzerine sıcak sıcak dökün. Afiyet olsun.
Soslu Küçük Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket ınstant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
5,5-6 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Sosu için:
50 gram tereyağı
1 diş sarımsak
3-4 kısım maydanoz
Soslu Küçük Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba ılık su, ılık süt, maya, tuz, zeytinyağı ve şekeri ekleyip karıştırın. Denetimli bir halde unu ekleyip yoğurun, ele yapışan bir hamur elde edin.
Hamuru oda sıcaklığında 30-40 dakika mayalandırın.
Mayalanan hamurun gazını almak için bir kaşık yardımıyla karıştırın. Mandalina büyüklüğünde 15-16 beze yapın.
Üzerinin kurumaması için bir bez ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Dinlenince üzerini açıp elinizle unlayarak çay tabağı büyüklüğünde açın ve bu ortada tavanızı ocağa alıp ısıtın.
Tava ısındığında bazlamaları tavaya alıp daima alt üst ederek pişirin. Şayet bir tarafı güzelce kızardıktan sonra başka yüzünü çevirirseniz bazlamalar sert olacaktır.
Sosu için tereyağını eritip ezilmiş sarımsak ekleyin ve birkaç kere karıştırıp ocağı kapatın. İnce kıyılmış maydanoz ekleyin, bazlamanın üzerine sıcak sıcak dökün. Afiyet olsun.
Soslu Küçük Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı