Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Soslu Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
3 adet orta uzunluk mantar
2 adet orta uzunluk domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Baharatlar (Karabiber, kırmızı biber, nane, fesleğen bunların ölçüsü sizin damak zevkinize kalmış ben 1 çay kaşığı kullandım)
2 kepçe haşlanan makarna suyu (Yoksa olağan su)

Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan, sarımsak ince doğranarak bir tavada yağ ile birlikte kavrulur.
İnce kesilen biberlerde eklenir karıştırmaya devam edilir.
Mantarlarıda ince kesip, tavaya aktarın bir iki çevirip, salçayı ekleyin.
Doğranmış domates ve baharatlarıda ekleyerek karıştırın.
Haşlanmış makarna suyundan ek edin.
Kıvam alana kadar kaynatın ne çok sulu ne çok katı olacak.
Piştikten sonra istersiniz makarna tenceresine yada herkes tabağına alabilir tercih problemi afiyet olsun.
Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst