AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soslu Kabak Sarma (Tadı Enfes)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Soslu Kabak Sarma (Tadı Enfes) Tanımı İçin Materyaller
3 adet sakız kabak
4 adet taze soğan
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarımşar demet maydanoz, taze nane, dereotu yahut rastgele birini kullanabilirsiniz
Üzeri için :
1 adet sakız kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için :
2 su bardağı süzme yoğurt
2 dış sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Soslu Kabak Sarma (Tadı Enfes) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Üç kabak rendenin iri tarafıyla rendelenir ve bir tatlı kaşığı tuz atıp karıştırılır, 20 dakika bekletilir.
Daha sonra elle sıkarak suyu çıkarılır.
Kabın içine kabak, un, kabartma tozu, iki yumurta, ince ince kıyılmış maydanoz dereotu, taze nane, taze soğan eklenir.
Damak tadına nazaran isterseniz pulbiber ek edilir gerekirse çok az tekrar tuz atılır, dört kaşık zeytinyağı ile bir arada hepsi bir hoş karıştırılır.
Fırın tepsisine kağıt serilir, kabak harcı düzgün bir halde dökülür düzeltilir.
Kalan bir kabak çok ince ince halka halka kesilir, kabak harcının üzerine yan yana sık sık dizilir.
Üzerine fırçayla zeytinyağı sürülür, evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede yarım saat pişirilir.
Piştikten sonra soğuması beklenir, sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
Alt tarafı üst edilir yağlı kağıt çıkarılır, sarımsaklı yoğurt sürülür ve rulo biçiminde sarılır, dilimleyerek kesilir, afiyetler olsun.
 
Geri
Üst