Soslu Havuçlu Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Soslu Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet orta uzunluk yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı süt ( 180 ml bardak ölçüsü)
Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
2 su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım su bardağı kırılmış ceviz
2 su bardağı un ( 250 gram )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ ( 30 gram )
4 yemek kaşığı pudra şekeri ( 70 gram )
4 yemek kaşığı labne peyniri ( 120 gr)
4 yemek kaşığı süt

Soslu Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
Ardından un ve kabartma tozu hariç bütün gereçleri güzelce karıştırın .
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın.
Yağlamış ve un serpiştirmiş olduğunuz kek kalıbına karışımı döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar denetimli pişirin .
Kürdan testi yapın kürdan pak çıkıyorsa olmuş demektir.
Kekiniz pişerken üzerinin sosunu hazırlayabilirsiniz.
Gayet yumuşamış olan tereyağ ve pudra şekerini mikserle uygunca karıştırın.
Labneyi ekleyip tekrar karıştırın sütü ek edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
Pişen kekinizi fırından çıkardıktan sonra en az yarım saat dinlendirin üzerine sosunu gezdirip istediğiniz halde servis edebilirsiniz afiyet olsun
Soslu Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst