Soslu Haşlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Soslu Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo dana pöç yada rastgele bir kemik
2 adet defne yaprağı
3-4 adet tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre su
3 adet havuç
3-4 adet iri doğranmış patates
3-4 adet minik soğan
4-5 adet tüm sarımsak
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz biber
En son eklenecek;
2 diş ezilmiş sarımsak
Yarım limon suyu

Soslu Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak 2 litre suyu düdüklüye alalım.
İçerisine defne yaprağı, tuz karabiber ve kemiği aktaralım.
Ağzını kapatalım 45 dk pişirelim.
Pişen kemiklerin içine iri doğranmış patates iri doğranmış havuç ,minik soğanıda ekleyip, düdüklünün kapağını kapatalım 10 dk daha pişirelim.
Bu sırada sosunu hazırlayalım. Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı eritelim eriyince zeytinyağını ekleyelim. 1, 5 yemek kaşığı un ekleyip kavuralım.
Kavrulan una 1 tatlı kaşığı toz biber ekleyip haşlama suyundan 2 kepçe dökelim karıştıralım.
Sosumuzu kaynayan kemiğin içine dökelim karıştıralım.
En son 2 diş ezilmiş sarımsak ve yarım limon suyu ekleyelim 5 dk daha pişirelim altını kapatalım servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Soslu Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst