Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Gereçler
Bardak ölçüm 200ml
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 adet vanilya şekeri
1 adet kabartma tozu
1.5 su bardağı un
2 tane elma
1 çay bardağı ceviz içi
Tarçın
Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker, yoğurt ,vanilyayı ve sıvı yağını çırpıp 1 su bardağı ayırın.
Kalan sosun içerisine 3 yumurtayı kırın, devamlı çırpın.
Unu ve kabartmatozunu da ekleyip pasta kalıbına döküp üzerine ince dilimlenmiş elmaları istediğiniz halde dizip 180 dereceli fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Pişmiş kekin üzerine daha sıcakken ayırdığınız sosu döküp üzerine tarçın serpin.
3 saat dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun.
Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bardak ölçüm 200ml
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 adet vanilya şekeri
1 adet kabartma tozu
1.5 su bardağı un
2 tane elma
1 çay bardağı ceviz içi
Tarçın
Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker, yoğurt ,vanilyayı ve sıvı yağını çırpıp 1 su bardağı ayırın.
Kalan sosun içerisine 3 yumurtayı kırın, devamlı çırpın.
Unu ve kabartmatozunu da ekleyip pasta kalıbına döküp üzerine ince dilimlenmiş elmaları istediğiniz halde dizip 180 dereceli fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Pişmiş kekin üzerine daha sıcakken ayırdığınız sosu döküp üzerine tarçın serpin.
3 saat dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun.
Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı