SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Soslu Çıtır Tavuk Tanımı İçin Gereçler
3 kesim tavuk göğsü
Sosu için
200 ml soda
8 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Kızartmak için
Sıvı yağ
Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sosu için bütün materyal bir kabın içine alınır ve karıştırılır.
İçine küp küp doğranmış tavuk göğsü atılır ve yeterlice karıştırılır.
Sosu çekmesi için buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
Şişlere geçirilen tavuk göğsü kızgın yağda kızartılır. Yapanlara afiyet olsun.
Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 kesim tavuk göğsü
Sosu için
200 ml soda
8 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Kızartmak için
Sıvı yağ
Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sosu için bütün materyal bir kabın içine alınır ve karıştırılır.
İçine küp küp doğranmış tavuk göğsü atılır ve yeterlice karıştırılır.
Sosu çekmesi için buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
Şişlere geçirilen tavuk göğsü kızgın yağda kızartılır. Yapanlara afiyet olsun.
Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı