Soslu Bonfile Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo bonfile eti
3 diş sarımsak
3 adet defne yaprağı
1 adet soğan
2 adet kapya biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı su
Tuz karabiber
Soslu Bonfile Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bonfile erlerimizi kızgın tavada mühürlüyoruz.
Mühürleme sürecinin akabinde birebir tavada nişasta hariç tüm gereçleri soteliyoruz.
Bonfile etlerimizle yaptığımız soteyi düdüklü tencereye alıp 20 dk pişiriyoruz.
Ardından defne yapraklarını çıkarıp etleri bir tencereye alıyoruz ve kalan sulu karışımı blender yardımı ile eziyoruz ve tencereye ekliyoruz.
5 dk kaynatıyoruz ve sıcak su yardımıyla açtığımız nişastayı tencereye ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz. Afiyet olsun
Soslu Bonfile Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo bonfile eti
3 diş sarımsak
3 adet defne yaprağı
1 adet soğan
2 adet kapya biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı su
Tuz karabiber
Soslu Bonfile Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bonfile erlerimizi kızgın tavada mühürlüyoruz.
Mühürleme sürecinin akabinde birebir tavada nişasta hariç tüm gereçleri soteliyoruz.
Bonfile etlerimizle yaptığımız soteyi düdüklü tencereye alıp 20 dk pişiriyoruz.
Ardından defne yapraklarını çıkarıp etleri bir tencereye alıyoruz ve kalan sulu karışımı blender yardımı ile eziyoruz ve tencereye ekliyoruz.
5 dk kaynatıyoruz ve sıcak su yardımıyla açtığımız nişastayı tencereye ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz. Afiyet olsun
Soslu Bonfile Tanımı Fotoğraflı Yapılışı