Soslu Bonfile

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Soslu Bonfile Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo bonfile eti
3 diş sarımsak
3 adet defne yaprağı
1 adet soğan
2 adet kapya biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı su
Tuz karabiber

Soslu Bonfile Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bonfile erlerimizi kızgın tavada mühürlüyoruz.
Mühürleme sürecinin akabinde birebir tavada nişasta hariç tüm gereçleri soteliyoruz.
Bonfile etlerimizle yaptığımız soteyi düdüklü tencereye alıp 20 dk pişiriyoruz.
Ardından defne yapraklarını çıkarıp etleri bir tencereye alıyoruz ve kalan sulu karışımı blender yardımı ile eziyoruz ve tencereye ekliyoruz.
5 dk kaynatıyoruz ve sıcak su yardımıyla açtığımız nişastayı tencereye ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz. Afiyet olsun
Soslu Bonfile Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst