Soslu Antrikot Tanımı İçin Gereçler
1 kilo antrikot
3 diş sarımsak
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Soslu Antrikot Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavada etleri önlü gerili mühürlüyoruz ve mühürledikten sonra düdüklü tencereye diziyoruz
Etleri mühürlediğimiz tavaya 2′ ye böldüğümüz sarımsak ve 4′ e böldüğümüz soğanı ve iri küpler halinde doğradığımız kırmızı biberleri soteliyoruz.
İçerisine 1 yemek kaşığı salça ekleyip harmanlıyoruz ve üzerine 1,5 su bardağı suyu ek edip kaynattıktan sonra bu sosu düdüklü tencereye diktiğimiz etlerin üzerine ekleyip 20 dk pişmeye bırakıyoruz.
Pişen etleri yayvan bir tencereye alıp düdüklünün içinde kalan sosun içinden defne yapraklarını çıkartıp blendırdan geçirelim ve su ile açtığımız nişastayı içine ekleyerek 5 dk kaynatalım ve bu sosu etlerin üzerine ek ederek bir 5 dk daha kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz.
Soslu Antrikot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo antrikot
3 diş sarımsak
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Soslu Antrikot Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavada etleri önlü gerili mühürlüyoruz ve mühürledikten sonra düdüklü tencereye diziyoruz
Etleri mühürlediğimiz tavaya 2′ ye böldüğümüz sarımsak ve 4′ e böldüğümüz soğanı ve iri küpler halinde doğradığımız kırmızı biberleri soteliyoruz.
İçerisine 1 yemek kaşığı salça ekleyip harmanlıyoruz ve üzerine 1,5 su bardağı suyu ek edip kaynattıktan sonra bu sosu düdüklü tencereye diktiğimiz etlerin üzerine ekleyip 20 dk pişmeye bırakıyoruz.
Pişen etleri yayvan bir tencereye alıp düdüklünün içinde kalan sosun içinden defne yapraklarını çıkartıp blendırdan geçirelim ve su ile açtığımız nişastayı içine ekleyerek 5 dk kaynatalım ve bu sosu etlerin üzerine ek ederek bir 5 dk daha kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz.
Soslu Antrikot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı