Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sos neden kesilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sos neden kesilir?​

1. ısısını ayarlayamazsan yüksek ısıda Hollandez sosunda olduğu gibi yumurtalar hızlıca pişer bu durumda da kıvamı bozulur yani sos kesilir.

Barbecue sauce nerede kullanılır?​

Organik Barbekü Sos Kullanabileceğiniz 5 Enfes Tarif
Kesilen Hollandez sos nasıl kurtarılır?
Kesilmiş Hollandez Sosu Nasıl Toparlanır? Hollandez sosunu doğru bir şekilde elde etmenin anahtarı eritilmiş sıcak tereyağıdır. Tereyağı, yumurta sarıları ve limon suyu karışımını emülsifiye (bağlayıcı şekilde birleştirir) eder.

Demi glace nasıl yapılır?​

Hazırlanışı:
- Orta boy bir sos tenceresine İspanyol sosunu ve et suyunu koyup iyice karıştırın.
- Ardından ocağın altını açın ve et suyu ile İspanyol sosunu yaklaşık 1.5 saat kaynatın.
- Tencereyi ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
- Son olarak ocaktan aldığınız sos tenceresine kırmızı şarabı ilave edin ve iyice karıştırın.

Sosların mutfaktaki önemi nedir?​

Soslar yemeklerin tamamlayıcısı gibidir, onlar olmadan çoğu yemek eksik ve yavan kalır. İşte bu yüzden sosların da doğru kullanılması çok önemli. Sosun içindeki baharat miktarı, kıvamı, tadının damakta kalması ama asla yemeğin tadının önüne geçmemesi gerekir.
Barbecue sauce ne işe yarar?
Izgarada hazırlanan tavuk kanat, köfte, şiş gibi her türlü etin lezzeti ise ona eşlik eden barbekü sosla daha yoğun ve keyifli hale gelir. Yemelere doyamadığımız, önünden geçerken bizi kokusuyla kendine çeken muhteşem sokak yemeklerinden, barbekü sosun mükemmel uyum yakaladığı birkaç alternatifi senin için seçtik.
Ancak bu 4 sosa 19. Yüzyılda Auguste Escoffier bu gruba sarı sosu (Hollandaise sauce) da eklenince günümüze 5 tane olarak geldi.
Ambalajın içindekileri (1000 g) 13,3 litre soğuk suya ilave ediniz. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırınız. Kaynamaya başladıktan itibaren 5 dakika kısık ateşte pişiriniz. 1 kg kutudan 13.3 L sos elde edilir.
Demi glace sos kaç şekilde hazırlanır?
Demi glace sauce elde edebilmek için kahverengi fond ve espagnole sauce yarı yarıya karıştırılır ve yarı yarıya suyu uçurularak elde edilirdi.

5 temel sosu kim icat etti?​

Careme’in reçetelendirdiği soslar; beşamel sos (béchamel sauce), beyaz sos ( sauce velouté), kahverengi sos (espagnole sauce) ve kırmızı (tomato sauce) sos olarak sıralanabilir. 5. sosu ise 19. yüzyılda Auguste Escoffier bulmuştur.
 
Geri
Üst