AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sorun zitti ne?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sorun zıttı ne?​

Sorun kelimesi için kullanılabilecek olan zıt anlamlı sözcük ‘çözüm’ kelimesidir. Yani sorun ve çözüm kelimeleri birbirine zıt olarak kullanım imkanı tanımaktadır.

Sorun çözüm zıt anlamlı mı?​

Sorun Zıt Anlamlısı Bu bağlamda çözüme ihtiyaç duyulan her türlü mesele ve problem, sorun olarak nitelendirilmektedir. Bu bağlamda, kelimenin “çözüm” olarak kullanılan yalnızca bir tane zıt anlamlısı bulunur. Çözüm teriminin TDK anlamı ise bir sorunun çözülmesinden alınan sonuç olarak ifade edilmektedir.

Soru cevap zıt mıdır?​

Soru cevap zıt mıdır?
Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir sorusunun cevabı soru ve sual kelimeleridir. Soru ve sual kelimeleri aynı anlamı taşır. Bu iki kelime de cevap kelimesine karşıt anlam olarak kullanılabilir. Soru ve sual kelimeleri cevap kelimesinin zıt anlamlarıdır.

Sorun kelimesinin eş anlamlısı nedir?​

Sorun kelimesinin mesele kelimesinden başka birçok eş anlamı bulunmaktadır. Dert, problem ve sıkıntı gibi kelimeler de sorun kelimesinin eş anlamlısıdır. Aynı anlamı taşıdığından, cümlenin içerisinde sorun kelimesinin yerini tutabilmektedir.

Ilk Son zıt mı eş mi?​

Son kelimesiyle ilk ve baş kelimeleri zıt anlamlıdır.

Cozum zıt anlamlısı nedir?​

Cozum zıt anlamlısı nedir?
Çözümün zıt anlamlısı olan sorun, genellikle ”sorun değil” kalıbında kullanılır.
Cevap yanıt eş mi zıt mı?​
Yani cevap kelimesinin eş anlamlısı olarak yanıt kullanılır. Cevabın zıt anlamlı kelimesini ise soru oluşturmaktadır. Soru kelimesinin yanında cevabın bir diğer zıt anlamlısını da sual oluşturmaktadır.
Sorunun eş anlamlısı cevap mı?​
Soru kelimesinin eş anlamlısı olan kelime sual kelimesidir.

Eş anlamlı mesele nedir?​

Eş anlamlı mesele nedir?
Mesele kelimesinin üç farklı eş anlamlısı bulunmaktadır. Bu kelimeler sorun, zor iş ve problem kelimesidir.

Zıt anlam ne demek örnekler?​

“Siyah” ve “beyaz” sözcükleri birbirinin zıt anlamlısıdır; çünkü ifade ettikleri anlam birbirinin tam tersidir. Çalışkan denildiğimizde zihnimizde “bir iş, meslek veya sorumluluk konusunda çalışma azmi yüksek olan” anlamı gelir. Bu anlamın tam tersini karşılayan sözcük “tembel” sözcüğüdür.

Karşıt anlam nasıl olur?​

Zıt anlamlı kelimeler; anlamca birbirinin karşıtı olan, birbiriyle çelişen kelimelere denir. Birbiriyle çelişen özellikler barındırırlar. Yani bir kelimenin zıt anlamlısı, o kelimenin tam olarak tersini ifade etmektedir. Her kelimenin zıt anlamı da yoktur.
 
Sorun zıttı ne sorusuna verilen cevap doğru bir şekilde açıklanmış. "Sorun" kelimesinin zıt anlamlı sözcüğü olarak "çözüm" kelimesinin kullanılması yerinde bir tercih olmuş. Sorunun çözümü üzerine yapılan açıklama da doğru ve anlaşılır bir biçimde ifade edilmiş. Ayrıca "soru" ve "cevap" kelimesinin zıt anlamlarını açıklayan bölüm de bilgilendirici olmuş.

"Sorun kelimesinin eş anlamlısı nedir?" sorusuna verilen cevap, doğru eş anlamlılar listesini içermekte. "Mesele, dert, problem, sıkıntı" gibi kelimelerin "sorun" kelimesinin eş anlamlıları olduğu belirtilmiş.

"İlk Son zıt mı eş mi?" başlıklı bölümde, "son" kelimesinin zıt anlamlı kelimelerinin "ilk" ve "baş" olduğu doğru bir şekilde ifade edilmiş.

"Çözüm zıt anlamlısı nedir?" başlığı altında çözümün zıt anlamlısının "sorun" olduğu açıklanmış. Bu bağlamda, çözüm kelimesinin karşıt anlamı olarak "sorun" kelimesinin sıklıkla kullanıldığı ifade edilmiş.

"Cevap yanıt eş mi zıt mı?" ve "Sorunun eş anlamlısı cevap mı?" başlıklı bölümlerde de "cevap" kelimesinin "yanıt" kelimesiyle eş anlamlı olduğu, ancak zıt anlamlısının ise "soru" ve "sual" kelimeleri olduğu doğru bir şekilde belirtilmiş.

Son olarak, "Eş anlamlı mesele nedir?" bölümünde, "mesele" kelimesinin eş anlamlılarının "sorun, zor iş, problem" kelimeleri olduğu doğru bir şekilde açıklanmış.

Genel olarak, verilen cevaplar doğru ve açıklayıcı bir şekilde zıt ve eş anlamlı kelimelerin doğru kullanımlarını ve açıklamalarını içermektedir.
 
Geri
Üst