- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Sorun kelimesinin Türkçe sözlük anlamı nedir?
Araştırılıp öğrenilmesi, düşünülüp çözümlenmesi, bir sonuca bağlanması gereken durum, mesele, problem. Sıkıntı veren durum, dert.Sorunlar kelimesinin kökü nedir?
Sorun kelimesi türkçedir ve sormak fiilinin gövdesine -Xn ekinin eklenmesiyle türetilmiştir. Türkçeye Fransızcadan geçen problème kelimesinin kökeni ise Yunanca problema kelimesidir. Problema kelimesinin kökeni Yunancadaki proballein (çaba sarfetmek) sözüne dayanır.Sorunların kelimesinin eş anlamlısı nedir?
Türk Dil Kurumu’na bakıldığında sorun kelimesinin eş anlamlısı olarak ‘problem ve sıkıntı’ kelimeleri karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda diğer kelimeler de yine sorun kelimesi karşısında cümle içerisinde anlama göre kullanılabilir.
Sorum ne demek TDK?
TDK’ya göre sorumluluk; kişinin kendi davranışlarını veya yetki alanına giren herhangi bir durumun sonuçlarını üstlenmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca sorum ve mesuliyet kelimeleri de sorumluluk anlamına gelmektedir.TDK merak ne demek?
Merak kelimesi oldukça fazla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Merak genel olarak araştırmaya ve öğrenmeye yönelik bir davranış biçimi olarak ifade edilebilir. Merak bu davranışların yapılmasını sağlayan duyguya verilen ad olarak da bilinmektedir.Karamsar türemiş mi?
karamsar kelime kökeni Türkçe yazılı örneği bulunmayan *karamsa- fiilinden +Ar sonekiyle türetilmiştir. Türkçe fiil Türkçe kara sözcüğünden +ImsA- sonekiyle türetilmiştir.
Mesele ne anlama gelir?
Mesele kelimesi de kişilerin doğru olarak öğrenmesi gereken bir kelimedir. Mesele sözcüğü, güç ve iş anlamlarında kullanılan bir kelimedir.Ulusun eş anlamlısı ne demek?
Eş anlamlı kelimesinin diğer bir adı da anlamdaş veya yakın anlamdır. Ulus kelimesinin eş anlamlı kelimesi, anlamdaşı veya yakın anlamı millet kelimesidir. Cümle içerisinde ulus kelimesi yerine aynı anlam barındırdığı için millet kelimesi de kullanılabilir.Efsane kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Efsane ya da söylence, hem anlatıcı hem de dinleyiciler tarafından insanlık tarihinde yer aldığına inanılan veya öyleymiş gibi algılanan insan eylemlerinin yer aldığı bir anlatıdan oluşan bir folklor türüdür.