AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sorumlu dersten kalinca diploma alinir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sorumlu dersten kalınca diploma alınır mı?​

DİPLOMA VE ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebilecek. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacak.

Bir dersten kalınca sorumluluk sınavına girilir mi?​

Fizik, matematik ve kimyanın herhangi bir sorumluluğu yok. Sorumluluk sınavı için 2 dönemin ortalaması alınır ilgili dersin. Ona göre sorumluluk sınavına girilip girilmeyeceğine karar verilir.
Sorumluluk sınavı Nedir 2022?
Sorumluluk Sınavı Nedir 2021 2022? Sorumluluk sınavı, MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre liselerde öğrenim gören 9, 10, 11, 12. sınıf ortaöğretim ve hazırlık sınıfı öğrencilerine ders yılının ikinci döneminin başında ve sonunda olmak üzere yılda iki kez yapılmakta olan sınava denir.
Sorumluluk sınavı geçtim diplomaları ne zaman verilecek?
MEB, yaptığı açıklamada sorumluluk sınavlarının derslerin başladığı Eylül haftasında yapılacağını duyurdu. Öğrencilerin diplomaları en geç Ekim’de teslim edilecek.

Kaç dersten kalınca sorumluluk sınavına girilir?​

Sadece baraj dersi sene sonu notu (Türk dili ve edebiyatı ya da okul türüne göre buna eklenen başka dersler) 50’nin altındaysa bu dersten sorumlu olarak geçer. Bunun yanı sıra sene sonu ağırlıklı ortalaması 50’nin altındaysa ve en fazla üç dersten kalmışsa bu derslerden sorumlu olarak geçer.

Sorumluluk sınavına kimler girer 2022?​

Ek sorumluluk sınavlarının 2021 -2022 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere kasımda yapılması kararlaştırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) lise 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezun olamayan ve üniversitelere yerleştirilen öğrenciler için kasımda ek sorumluluk sınavı yapılmasına karar verdi.
Lise sorumluluk sınavları ne zaman 2022?
2021/2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEMİ ŞUBAT AYI SORUMLULUK SINAVLARI. 2021/2022 Eğitim Öğretim yılı Şubat ayı sorumluluk sınavları okulumuzda pandemi kurallarına uygun şekilde 8 Şubat – 16 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Geri