Soru Tarikatçıların Kitaplarında Bu Kadar Kötü Sözler Olmasına Rağmen Neden Seviliyorlar?

zeberus

Yeni Üye
Bu tarikatçıların kitaplarında bu kadar kötü şeyler olduğu halde neden bunlar Allah dostu kabul ediliyor. Bunlar bu kadar insanı nasıl kandırmayı başarıyorlar. Hiç mi sorgulamıyorlar? Ben bir iki tasavvuf kirabı okuyunca bunların doğru yolda olmadığını anladım. Bu insanlar hiç mi düşünmüyorlar. Çok uç örnekler bile var o kitaplarda.
Bunları yazmaya utanıyorum beni affedin ama mesnevide haşa haşa Allah kadın kılığına girip evliya denen kişiyle ilişkiye girdiği bile yazıyor. İnanmayan arkadaşlara fotoğrafını çekip atabilir de. Yani o çok büyük sandığınız Mevlana aslında ne kötü şeyler söylüyor. Keşke bilseniz. İlk okuduğumda sinirden kendime gelemedim. Apaçık Allah’a iftira ediyor. Okuldaki din hocasına bunu sorduğumda bizi azarladı, onların sözü sizleri çok aşar dedi. Biz anlayamazmışız. Teccelli filan oluyormuş böyle şeyler dedi. Ben demiyorum yani adamlar kitaplara bu korkunç şeyleri yazmışlar. Bunların düşüncesi bile bence korkunç. Ama bu insanları eleştirdiğimizde bizi İslam düşmanı ilan ediyorlar, ve onların sözlerinde sır olduğunu bizim gibi avamdan insanların anlayamayacağını söylüyorlar. Onlar ne anlıyor acaba merak ediyorum?
Bu adamlar bunca yıl bu ümmeti kandırmayı nasıl başarmışlar?
Daha da ilgincime giden bu adamların yanlış yolda olduğunu söyleyen kimse olmamış mı?
Aklı başında bir adam çıkıp bu adamları uyarmamış mı? Ben fazla bilgim olmadığı halde tarikatçıların sapkın olduğunu anlayabiliyorum, bu kadar fakih, alim, şeyhülislamlar neden bir şeyler anlayamışlar? Üstelik Arapça’da biliyorlar?

Adamlar kitaplarına utanmadan bunları yazmışlar onlar kötü olmuyor da biz eleştirince neden kötü oluyoruz?
Bana bu durumu açıklayabilecek birisi var mı?

Geri