Soru Günümüz Şartlarında Doktor Olmak Caiz midir?

zeberus

Yeni Üye
Selamun Aleykum
Türkiye şartlarında kanunlar vs. olarak durumu ele alırsak (Hipokrat ve Memurluk yeminleri vs.) doktor olmak caiz midir? Bu konuda forumda dolaşırken kimi arkadaşlar vazgeçmek daha güzel olur rızkı veren Allah.
O şekilde yemin etmektense vazgeç derken kimileri de Müslüman Doktor/Hemşir(e) olmazsa kim Müslüman kardeşlerimize bakıcak onların halinden anlayacak diyor. Eğer vazgeçmek daha hayırlıysa hangi meslekler Türkiye şartlarında caizdir? Şuanda tıp eğitimi alıyorum. MYP ile bölüm değiştirme hakkım var. Hangi bölümlere geçmek daha iyi olur?(Sadece sayısal olan bölümlerde geçiş yapabiliyorum.) Ya da tamamiyle bu üniversite işlerinden vazgeçmeli miyim?
Not:Yazının küfür sayılıp sayılmamasıyla alakalı yazıyı okudum ve diğer meslek dallarıyla alakalı da yazıları okudum. Bazı meslekler bu durumda daha tehlikeli olduğunu biliyorum. O yüzden bu soruyu yazdım. Bir bacı/abla da bu soruyu sormuş ama erkeklerin çalışması para kazanması ile kadınlardaki çalışıp para kazanmasındaki farklılıkları daha iyi biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Orda evinde oturup beklemesi daha hayırlı olabilir tarzında bi yazı vardı hatta onu da ekliyim yazıya.

Geri