AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sorgulama yoluyla ogrenme nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sorgulama yoluyla öğrenme nedir?​

Araştırma ve Sorgulamaya Dayalı Öğrenme (ASDÖ), öğrenmeyi “öğretmenin sunduğu bilgilerdir” tanımından çıkartarak, öğrencinin doğrudan katıldığı aktivitelerle araştırma yaparak öğrenmesini sağlamaktır. ASDÖ, soru sorma, bilgiyi araştırma ve ulaşma, bir olguyla ilgili yeni bir şey bulma yoludur.

Sorgulama yapmak neden önemlidir?​

Sorgulamak, insanın hayata ilişkin kendi cevaplarını keşfetmesidir. Başkalarının doğrularına göre değil de kendi doğrularına göre yaşayan insan, mutlu bir hayatın ilk ve en önemli adımını atmış olur.

Sorgulama tabanlı eğitim nedir?​

Sorgulama tabanlı eğitim nedir?
Sorgulamaya dayalı öğrenme, öğrencinin yönlendirdiği bir eğitim yolculuğudur. Öğretmenler, ders materyallerini doğrudan sunmak yerine, öğrencinin keşfetmesini sağlarlar. Geleneksel eğitimde genellikle öğretmen bilgilerini aktarır, öğrenciler ise dersi takip eder ve not tutarlar.

Öğrenme yaklaşımları nelerdir?​

Öğrenme yaklaşımları nelerdir?
Sınıflarda çok farklı özelliklere sahip öğrenciler bir arada öğrenim görmektedirler. Her bir öğrencinin sınıfa getirdiği farklı öğrenme alışkanlıkları ve stratejileri, farklı bilgi/beceri düzeyleri, farklı güdülenme seviyeleri ve farklı kişilik özellikleri bulunmaktadır.

Sorgulama becerisi nedir?​

Ortak temel becerilerden biri olan araştırma-sorgulama becerisi, doğru ve anlamlı sorular sorarak problemi fark etme ve kavrama, problemi çözmek amacıyla neyi ve nasıl yapması ile ilgili araştırma planlaması yapma, sonuçları tahmin etme, çıkabilecek sorunları göz önüne alma, sonucu test etme ve fikirleri geliştirmeyi …

Bir insanın kim olduğunu sorgulamak neden önemlidir?​

👩‍❤️‍👩 Kendimizi sorgulamak ilişkilerimizi geliştirir. Başkalarına hak ettikleri yeri vermeyi öğreniriz, özellikle çatışma sırasında… Sorgulayan tutum, sosyal zekanın bir fonksiyonu olarak işlediğinde kişisel gelişim ve kendine uygun bir hayat yaşamak ve sağlıklı ilişkiler kurmak için gereklidir.

Bir insan neden sorgular?​

Bir insan neden sorgular?
Sorgulama insanın merak güdüsünden kaynaklanmaktadır. İsteseniz de istemeseniz de sorgularsınız. Beyin sürekli bir anlama gayreti içerisindedir. Bu nedenle anlam veremediği konulara takılır ve o konular hakkında daha fazla malumata (information) sahip olmak ister.

Sorgulama yeteneği nasıl kazanılır?​

Sorgulama yeteneği nasıl kazanılır?
Strateji oyunları ve zeka oyunları oynamak analitik düşünme yeteneğimizi geliştirir….ANALİTİK DÜŞÜNCE YETENEĞİ NASIL GELİŞTİRİLİR?
- Polisiye romanlar okuyarak.
- Bilim kurgu, politik veya polisiye filmler izleyerek.
- Matematik problemleri ve sayısal bulmacalar çözerek.
- İnteraktif zeka oyunları oynayarak.

Yaşamı sorgulamak nedir?​

Yaşam, bir değerler bütünüdür. Ve yaşamı sorgulamak ise, insanın kendi gerçeklerini araması, bulması, bulduğunda bunları iyi analiz etmesi demektir. Bunları iyi analiz etmesi gerekir ki, önce kendisi hakkında bilgilenmeli, sonra aradığı şeyler hakkında fikir sahibi olabilsin.

Sorgulamak ne anlama gelir?​

Sorgulamak, bir şeyin iç yüzünü öğrenmek için araştırma yapmak ve sorular sormak anlamına gelir. Kelime mecazen, bir şeyin üstünde çok durmak ve en ince ayrıntısına kadar öğrenmeye çalışmak manasında da kullanılır.
 
Geri
Üst