AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sonsuza Kadar Kitap Özeti- Susanna Tamaro

haberci

Yeni Üye
Susanna Tamaro Sonsuza Kadar Kitap Özeti
Susanna Tamaro Sonsuza Dek Kitabının konusu
Sonsuza Kadar roman özeti
Sonsuza Değin roman konusu
Kırılganlığımız güce, kader bilgeliğe, trajediler aşka, zifiri karanlık içsel aydınlığa dönüşebilir
“Öyle bir an oldu oysa, ikimizin minik taşları sürükleyici biçimde alt yanlamasına düştüler Ben bir adım atıyordum, sen de aynı uzunlukta bir adım atıyordun Ben seni bekliyordum, sen bana yetişiyordun, ben sana ulaşıyordum, sen beni bekliyordun Sonsuza değin böyle gideceğimizi sanıyorduk Ama ben derhal ormanda yürüyorum ve ayak izlerimden diğer iz yok Kimse yürümüyor yanımda, kimse izlemiyor beni, ya da önümden gitmiyor…
Matteo ve Nora… biri ateştir diğeri su, biri akıldır diğeri kalp, biri sürekli harekettir diğeriyse durgunluk ve huzur; biri düşüncedir diğeri sezgi, biri zamandır diğeriyse sonsuzluk…
Fakat bir gün bu mükemmel harmoni dünyanın trajik yasaları aleyhinde dağılır gider… Matteo aniden içinde dipsiz bir boşlukla tek başına kalır Lakin yollar onu katiyen bırakmaz ve hiçbir şekilde varsayım edemeyeceği bir geleceğe taşır
Zamanla doğa yasalarının gizemini keşfeden Matteo, insanların kendilerini bulmak, hayatı tanımak için ziyaret ettiği bir nesil keşiş olup çıkar Hayatın ve aşkın gizeminin, Nora ’nın ardında bıraktığı bu büyük soru işaretinde yattığını, Matteo bir gün anlayacaktır…
Sonsuza Kadar kimi vakit değil eden, kimi vakit da arındıran içimizdeki ateşi anlatıyor… *

Susanna Tamaro'nun "Sonsuza Kadar" adlı kitabı, Matteo ve Nora'nın hayatlarını ve ilişkilerini merkeze alarak insanın kırılganlığı, gücü, kaderi, bilgeliği, trajedileri ve aşkı ele alır. Kitap, karakterlerin zıtlıklarını ve birlikte yaşadıkları deneyimleri üzerinden insanın içsel yolculuğunu ve dönüşümünü anlatır.

Matteo ve Nora, birbirinden tamamen farklı karakterlerdir. Matteo ateşin sembolü iken, Nora suyu temsil eder. Birbirlerini dengeleyen ve tamamlayan bu zıtlık, yaşamlarını şekillendirir. Ancak bir trajedi sonrasında bu mükemmel denge bozulur ve Matteo yalnız kalır. Ancak bu yalnızlık, onun hayatında beklenmedik bir dönüşüme sebep olur.

Matteo, yollar onu farklı ve kestirilemeyen bir geleceğe taşıdığında, doğanın ve yaşamın sırlarını keşfetmek için yeni bir yola girer. Matteo, insanların hayatlarında kaybolup kendilerini yeniden buldukları yer olan bir manastıra gitmeye karar verir. Nora'nın ardında bıraktığı gizem ve sorular, Matteo'nun içsel keşif yolculuğunu başlatır ve hayatın ve aşkın gerçek anlamını kavramasını sağlar.

"Sonsuza Kadar", insanın içsel yolculuğunu, kırılganlığını, ateşini, aşkını, yaşamın sırlarını ve karanlıkla aydınlığı harmanlayarak anlatan derin ve etkileyici bir kitaptır. Matteo'nun deneyimleri ve içsel dönüşümü, okuyucuya insanın bütünlüğünü, hayatın karmaşıklığını ve sevginin gücünü hissettirir.

Geri