AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sonradan ben neden cikar?

Editör

Yeni Üye

Sonradan ben neden çıkar?​

Özellikle açık tenli kişilerde sonradan ben oluşumu daha yaygın olarak görülmektedir. Sonradan oluşan benler genellikle dış etkiler nedeniyle oluşmaktadır. Güneşin olumsuz etkileri, kullanılan kozmetik ürünler gibi dış etkiler genellikle sonradan oluşan benlere neden olmaktadır.

Ben çıkması neden olur?​

Güneşin zararlı ışınları olan UVB ve UVA ışınları ile cilde temas etmesi ile melenosit hücrelerinin artması ortaya çıkar. Bu durumda ben artışına ve koyulaşmasına etken olmaktadır. Koruma faktörü yüksek güneş koruma kremleri kullanmak gereklidir. Genetik nedenler; benler üzerinde etkili birer rol oynarlar.

Hangi benler tehlikeli?​

Hangi benler tehlikeli?
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.

Hangi benler kanser habercisi?​

Hangi benler kanser habercisi?
Benin çapı 5 mm’den büyükse, Mevcut bir benin yüzeyinde, boyutunda ve şeklinde değişiklik oluşmuşsa, Ben üzerinde kanama veya kaşıntı başlamışsa, Özellikle avuç içi ve ayak tabanında bulunan benlerde ve tırnak kenarında ya da tırnakta kahverengi renk değişikliği varsa bunlar malign melonomun işareti olabiliyor.

Sonradan çıkan benler zararlı mı?​

Vücutta ve yüzde sonradan çıkan benler çoğu zaman zararsız olduğu düşünülse de cilt kanserine işaret edebiliyor. Benlerin renk ve yapısındaki değişikliklerin önemsenmesi ve bu konuda vakit kaybedilmeden uzman yardımı alınması büyük önem taşıyor.

Vucutta sonradan ben cikar mi?​

Benler doğuştan gelebildiği gibi sonradan da vücutta oluşabilmektedir. Kişinin vücudunda otuzlu yaşlara kadar yeni benler çıkması olasıdır. Bu benlerin hamilelik döneminde, hormonu etkileyen durumlarda veya hormonların sık sık dalgalandığı ergenlikte sayısının ve boyutlarının artması gözlemlenen normal bir durumdur.

Benler sonradan geçer mi?​

Benler sonradan geçer mi?

Ben ne zaman tehlikeli olur?​

Ben ne zaman tehlikeli olur?
Vücutta var olan bir bende asimetrik bir yapı mevcutsa ve ani gelişen büyüklük, renk ve şekil değişimleri gerçekleşirse dikkatli olmak gerekir. Beş milimetreden büyük asimetrik görünümlü üzerinde açık, koyu kahverengi, siyah, kırmızı gibi iki ya da daha fazla renk olan benler tehlikeli olabilir.
Göbekteki Ben ne anlama gelir?​
Göbek bölgesinde bulunan ben: Hayatta başarılı ve iyi bir eş ve çocuklara sahip kişileri işaret eder. Kollarda bulunan benler: Kişinin çok kibar olduğuna ve mutlu bir evlilik hayatı olacağına işaret eder. Dirsek bölgesine yakın ise erkek hayatla çok mücadele edecek ve genç yaşta dul kalabileceğine işaret olabilir.
Et beni kanser belirtisi mi?​
“Bir benin büyümesi, kanaması, renk değiştirmesi veya üzerinde kanayan yaralar olması, kanserleşme belirtisidir.” Benler, cilde renk veren hücrelerin deri altında normalden farklı şekilde yerleşmesiyle oluşur. Ben oluşmasına yol açan en önemli faktör, ailesel geçiş.

Sonradan benler genellikle dış etkiler nedeniyle oluşurlar ve özellikle açık tenli kişilerde daha yaygın olarak görülürler. Güneşin zararlı UVB ve UVA ışınlarına maruz kalmak, cilde temas etmek, kullanılan kozmetik ürünler gibi dış etkenler sonradan ben oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle, koruma faktörü yüksek güneş kremleri kullanmak önemlidir. Genetik faktörler de ben oluşumunda etkili olabilir.

Hangi benler tehlikeli sorusuna gelince, asimetrik yapıya sahip, beş milimetreden büyük, koyu kahverengi, siyah, açık kırmızı gibi renklerde olan ve iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bu tür benlerin yanı sıra kanama, kabuklanma, tahriş olması gibi durumlar da dikkat çekmelidir.

Hangi benler kanser habercisi olabilir sorusuna ise, bir benin çapının 5 mm'den büyük olması, mevcut bir benin boyutunda, şeklinde veya renginde değişiklik olması, ben üzerinde kanama veya kaşıntı olması gibi belirtiler kanser habercisi olabileceğini gösterebilir. Özellikle avuç içi ve ayak tabanında, tırnak kenarında veya tırnakta kahverengi renk değişikliği varsa dikkat edilmelidir.

Vücutta ve yüzde sonradan çıkan benler genellikle zararsız olsa da cilt kanserine işaret edebilirler. Bu nedenle benlerin renk ve yapısındaki değişikliklerin önemsenmesi ve uzman yardımı alınması büyük önem taşır. Vücutta sonradan oluşan benlerin otuzlu yaşlara kadar normal olduğu düşünülmektedir. Ancak, benlerde asimetri, büyüme, renk ve şekil değişikliği gibi belirtiler varsa bu durumda uzmana başvurulmalıdır.

Benler genellikle ailesel yatkınlıkla da ilişkilendirilir ve büyüme, kanama, renk değişimi gibi belirtiler kanserleşme belirtisi olabilir. Bu nedenle, benlerinizde herhangi bir değişiklik fark ederseniz mutlaka bir uzmana danışmanız önemlidir.

Geri