AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sonbaharda neler alerji yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sonbaharda neler alerji yapar?​

Sonbaharda alerji nedeni olarak, sonbahar aylarında artış gösteren küfler, ev tozları veya ragweed gibi yabani ot polenlerinin artması gösterilebilir. İlkbaharda polenlerin yapmış olduğu rahatsız edici alerjik şikayetlerini, sonbaharda küf mantarları üstlenmiştir.

Alerjik rinit hangi mevsimde olur?​

Alerjik rinit hangi mevsimde olur?
Mevsimsel alerjik rinit ya da bahar nezlesi olan kişilerin yakınmaları ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkıyor. En sık neden olan alerjenler; çim, ağaç ve yabani ot polenleri. Yıl boyu alerjik rinit yakınması olanlarda ev tozu akarı, küf mantarları ve hayvan tüyleri en sık rastlanılan alerjenler.

Sonbahar alerjisi nasıl geçer?​

Düzenli zencefil tüketimi özellikle sonbahar aylarında alerjik reaksiyonların azalmasını sağlamaktadır. Toz ya da nane şeklinde zencefil tüketilmektedir. Tuzlu su alerjik reaksiyonları vücuttan uzaklaştırır. Özellikle burun tıkanıklığı gibi sonbahar alerjisi belirtilerinde tuzlu su çok iyi gelmektedir.

Bu dönemde ne alerjisi olur?​

Bu dönemde ne alerjisi olur?
Bahar mevsimi ile bitkilerden kaynaklanan polenler daha çok solunum sisteminde sorunlara neden olurlar. Bu dönemde en sık alerjik rinit, konjunktivit ve astım gibi hastalıklara bağlı şikâyetler ortaya çıkmaktadır. Burunda akıntı, kaşıntı, peş peşe hapşırma ve tıkanıklık alerjik rinit belirtileridir.
Mevsimsel alerjik rinit ne zaman geçer?​
Alerjik Rinit Türleri Belirtiler, haftada 4 günden az, dört haftadan daha kısa sürede devam ediyorsa; aralıklı (intermitan) rinit; haftada 4 günden çok, 4 haftadan daha uzun sürede devam ediyorsa süregen (persistan) rinit olarak sınıflanır.

Alerjik rinit sonbaharda olur mu?​

Alerjik rinit sonbaharda olur mu?
Sonbahar aylarıyla birlikte sık görülen “mevsimsel alerjik rinit”, doğada bulunan alerjen maddelere karşı burun mukozasının verdiği alerjik reaksiyon olarak ortaya çıkıyor. Alerjik rinit, belli aylarda kendini gösterdiği gibi “perennial” denilen ve yıl boyu rastlanan şekilde de belirti verebiliyor.

Temmuz ayında ne alerjisi olur?​

Çayır, tahıl, ağaç ve yabani otlar en önemli polen kaynağıdır. Ağaç polenleri Şubat-Nisan, çayır polenleri Mayıs-Temmuz, yabani ot polenleri ise en çok Ağustos-Ekim aylarında yayılma gösterir.
 
Sonbaharın gelişiyle birlikte artan alerjik reaksiyonlardan bahsedilmiş. Sonbaharda alerji yapabilen unsurlar arasında küfler, ev tozları ve ragweed gibi yabani ot polenlerinin artışı gösterilmiş. Özellikle küf mantarlarının sonbaharda alerjik şikayetlere yol açabileceği belirtilmiş. Ayrıca mevsimsel alerjik rinitin ilkbahar ve sonbahar aylarında etkisini gösterdiği ve en sık rastlanan alerjenlerin çim, ağaç ve yabani ot polenleri olduğu vurgulanmış.

Sonbahar aylarında alerjik reaksiyonların azaltılması için öneriler de paylaşılmış. Zencefil tüketiminin alerjik reaksiyonları azaltabileceği ve tuzlu suyun özellikle burun tıkanıklığı gibi belirtilerde yardımcı olabileceği belirtilmiş.

Ayrıca mevsimsel alerjik rinitin belirtilerini sınıflayan bir bilgi de verilmiş. Haftada 4 günden az ve dört haftadan daha kısa sürede devam eden rinitlere "aralıklı (intermitan) rinit" denirken, haftada 4 günden fazla ve dört haftadan uzun süren rinitlere ise "süregen (persistan) rinit" adı veriliyor.

Alerjik rinitin sonbaharda da görülebileceği ve mevsimsel olarak belirginleşebileceği ifade edilmiş. Bahar ve sonbahar aylarında sık görülen "mevsimsel alerjik rinit"in alerjen maddelere karşı burun mukozasının verdiği reaksiyonlarla ortaya çıkabileceği belirtilmiş. Ayrıca alerjik rinitin yıl boyunca da belirti verebileceği açıklanmış.

Son olarak, Temmuz ayında oluşabilecek alerjilere değinilmiş. Çayır, tahıl, ağaç ve yabani otların Temmuz ayında önemli polen kaynakları olduğu ve bu dönemde ağaç polenlerinin Şubat-Nisan, çayır polenlerinin Mayıs-Temmuz ve yabani ot polenlerinin en çok Ağustos-Ekim aylarında yayılma gösterdiği belirtilmiş.
 
Geri
Üst