Son sinif KYK bursu ne zaman kesilir 2021?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Son sınıf KYK bursu ne zaman kesilir 2021?​

Yapılmayan kredi ödemeleri borç olarak kaydedilmemektedir. Son sınıf öğrencilerine burs/kredi ödemeleri haziran ayında sona erer.

Öğrenim kredisi ne zaman bitiyor?​

-Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme, -Öğretim kurumunun kapatılması, -Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması, -Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.
MADDE 28 – (1) (Değişik: 10/9/2012-2012/3697 K.) Son sınıf öğrencilerinden, okulu bitirenlerin ve ortaöğretim kurumlarının son sınıfında beklemeli duruma düşenlerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.
Üniversite son sınıflara Temmuzda burs yatacak mı?
Son sınıf öğrencilerinin KYK burs ve kredileri haziran ayında sona erecek. Önceki yıllarda son sınıf öğrencilerinin KYK burs ve kredi ödemeleri eylül ayına kadar ödenirken Kredi ve Yurtlar Kurumu aldığı yeni kararla birlikte artık son sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini haziran ayı itibariyle sonlandıracak.
KYK bursu okul bittikten sonra ne zaman kesilir?
Madde 25 — Burs almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında bursu kesilir. Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir.

12 sınıf bursluluk ne zaman kesilir?​

12 sınıf bursluluk ne zaman biter?​

(5) Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez. Pybs bursu öğrenci kaçıncı sınıfta kazanmış olursa olsun lise son sınıfa kadar devam eder. 12. sınıfın son bursuna kadar alır sonrasında bursunuza veda etmek zorunda kalırsınız.
Önceki yıllarda son sınıf öğrencilerinin KYK burs ve kredi ödemeleri eylül ayına kadar ödenirken Kredi ve Yurtlar Kurumu aldığı yeni kararla birlikte artık son sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini haziran ayı itibariyle sonlandıracak.

Geri