AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Son okuma endeksi nedir?

Editör

Yeni Üye

Son okuma endeksi nedir?​

Son sayaç okunmasından 1 önceki sayaç okunmasında, kullanılan Doğalgazın toplam miktarı (tüm zamanlar) 110 demiştim. Diyelim ki bu ay da 90 metreküp gaz kullandığı doğal olarak sayacınız 200 e yükseldi. İşte burada 200 rakamı son endeksi gösterir.

Ilk endeks ve son endeks nedir?​

Elektrik sayaçlarındaki ilk endeks, fatura kesilen son tarihe kadarki elektrik tüketim miktarını, son endeks ise mevcut elektrik tüketim miktarını ifade eder. İlk endeks ile son endeks arasındaki fark, fatura kesilen son tarihten itibaren tüketilen elektriği gösterir.

Su faturasında endeks ne demek?​

Su faturasında endeks ne demek?
Su faturası yazılma sırasında sayaç yeri kapalı veya okunamaz olduğu durumlarda son endeksi fatura tarihinden itibaren abone sahibinin 3 gün içerisinde son endeksi bildirmesi gerekmektedir. Şehir dışına çıkacağı , abone sahibinin uzun süre evden ayrılması vb. durumlarda son endeksi bildirim yapılmaktadır.

Endeks bildirimi ne demek?​

Endeks bildirimi ne demek?
Sayacınızı okuyup bize göndererek o güne kadar ne kadar elektrik tükettiğinizi öğrenebilir, tüketiminizi kontrol altına alabilirsiniz. değerlerini okumanız gerekmektedir. Sayacınızın üzerindeki değer leri yazarak ya da fotoğrafını çekerek bize ulaştırabilirsiniz.

Elektrik faturası ilk okuma son okuma nedir?​

Fatura tutarının gecikmeye girmeden ödenebileceği son tarihi içeren bilgidir.

Son endeks nasıl okunur?​

Örneğin aylık faturanızı hesaplarken bir önceki faturanın kesildiği tarihte sayaçta okunan tüketim değerini ilk endeks olarak, bir sonraki fatura kesim tarihinde okunan değer son endek olarak not edin. Bu zaman dilimindeki tüketimi bulmak için son endeks değerinden ilk endeks değerini çıkarın.

Son endeks nerede yazar?​

Son endeks nerede yazar?
Sayaç endeksi, abone (tesisat) ve sayaç numaraları fatura üzerinde yer alır. Eğer elinizde ilk endeks bilgisi varsa, sayaç endeksini okuyarak o dönemdeki fatura tutarınızı tahmin edebilirsiniz.

Su faturası 1 kademe 2 kademe nedir?​

Su faturası 1 kademe 2 kademe nedir?
İSU’nun kendi resmi web sayfasında 1. Kademe tüketim için su bedeli atık su ve vergi dahil 3,74 TL’m3, 2. Kademe için ise bu bedel 6.83 TL/m3’tür. Yine yapılan ilk abonelik işlemlerinde, hem mülk sahibinden, hem de kiracıdan bedel alınmaktadır ve abonelik bedelleri oldukça yüksektir.
Gediz elektrik endeks bildirimi nasıl yapılır?​
Bize Ulaşın
- 0850 800 0 186. WhatsApp.
- 0850 575 00 02.
Enerjisa endeks bildirimi nasıl yapılır?​
444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilir, sayacınızın üzerinde bulunan endeks değerlerini bildirerek faturanızın düzenlenmesini sağlayabilirsiniz. Endeks değerlerine ulaşamıyorsanız; çağrı merkezimizi arayarak sayaç okuma talebinde bulunabilirsiniz.

Elektrik Faturasinda ilk okuma nedir?​

Elektrik Faturasinda ilk okuma nedir?
Faturadaki ilk ve son okuma tarihleri, elinizde bulunan faturadaki tüketimin hesaplanması için sayacın ay başında ilk okunduğu ve ay sonunda son olarak okunduğu tarihtir. Diğer bir deyişle, faturada hesaplanan tüketim bu tarihler arasında yapılan tüketimdir.

Son Endeks nerede yazar?​

Son Endeks nerede yazar?

Son endeks, enerji tüketiminde kullanılan bir terimdir. Genellikle sayaçlar üzerinde bulunan rakamların son değeri olarak ifade edilir. Örneğin, elektrik, doğalgaz veya su sayacı okumalarında son endeks, kullanıcının en son tüketim bilgisini gösterir. Bu sayıları faturalar üzerinde de görebilirsiniz. Son endeks, önceki dönemdeki endeks değerinden bu dönemdeki değer çıkarılarak hesaplanabilir. Bu sayede ne kadar enerji tüketildiğini ya da su kullanıldığını belirlemek mümkün olur. Son endeks bilgisi, abonenin tüketimine ve enerji faturalarının düzenlenmesine yardımcı olur. Bu bilgilerin düzenli olarak takip edilmesi, enerji tüketimini kontrol altında tutmayı sağlar.

Geri