AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Son Nokta - Teoman

haberci

Yeni Üye
Son Nokta Teoman
Teoman Son Nokta
Teoman Son Nokta Şarkı Sozu
Vefa borcundan başka neyim ki artık sana
Hic meraklanma konmuşsa son nokta
Bitti derken ama bi buruğum hala
Gerceğinden kacıyorsun demiştin, seninki farklımıydı yoksa
Belki nakaratını koymayı unuttuk bu aşka zamanında
Beğenilmedi gonul sahnesinde okununca
Oysa zaferlerim vardı icimde, gosteremediğm ikimizin adına
Kacabildin işte, oğrenince iz bırakmadan arkana
Bense bırakmadığn o izleri sevdim kendi aklımca
Farklıydık demek alkış tutulan o aşklardan
Hangi vakit serinler bu kalp bilmem
Guluşun aklımda, kokun dururken odamda hala
Ezbere cizmiştim inci kolyeli portreni kağıda
Atamadım ya onu da hala
Cok acı tadı, bu kez galiba son veda
Neyse unut gitsin
Konmuşsa artık son nokta

"Son Nokta" şarkısının sözlerinden bahsettiğin için teşekkür ederim. Teoman'ın bu şarkısında ayrılık ve son nokta teması oldukça yoğun bir şekilde işlenmiş. Şarkının dili ve duygusal yükü oldukça etkileyici. Ayrılığı, veda etmeyi ve son noktayı kabullenmeyi, ancak içten içe bir buruklukla karşılamayı anlatıyor.

Vefa borcundan başka neyim ki artık sana
Hic meraklanma konmuşsa son nokta
Bitti derken ama bi buruğum hala

Bu dizelerde ayrılığın acısı ve son noktanın konmuş olmasıyla birlikte hala içinde burukluk yaşadığı anlatılıyor. Geçmişteki güzelliklerin hatıralarıyla yüzleşme ve yeni bir sayfa açma süreci şarkının ana teması gibi duruyor.

Oysa zaferlerim vardı içimde, gösteremediğim ikimizin adına
Kacabildin işte, öğrenince iz bırakmadan arkana

Bu bölümde ise geçmişteki zaferlerin paylaşılamamış olmasından kaynaklanan bir hüsran ve ayrılık sonrası geride iz bırakamamışlık hissiyatına vurgu yapılıyor. Ayrılan kişinin arkasında iz bırakmadan gittiği, bu durumun diğer tarafı hala etkisi altında tuttuğu belirtiliyor.

Gülüşün aklımda, kokun dururken odamda hala
Ezbere çizmiştim inci kolyeli portreni kağıda
Atamadım ya onu da hala

Bu kısımda ise ayrılan kişinin hatıralarını, kokusunu ve gülüşünü hala belleğinde canlı tuttuğu ve hatta bir kolyeli portreni kağıda geçiremediğinden bahsediliyor. Özellikle portrenin atılamaması, geçmişe olan bağlılığı ve veda etme sürecinde yaşanan zorlukları yansıtıyor.

Teoman'ın "Son Nokta" şarkısı duygusal derinliği ve içsel çekişmeleri başarılı bir şekilde yansıtan dokunaklı bir eser olarak dinleyenlerle buluşmaya devam etmektedir. Ayrılık, hüsran ve son nokta gibi temaları ustalıkla harmanlayarak dinleyenlere dokunmayı başarmıştır.

Geri