AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Son kullanma tarihi nasil belli olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.253
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Son kullanma tarihi nasıl belli olur?​

Son kullanma tarihi belirlenirken ürünün, hesap üzerinde ki (mikrobiyolojik) bozulma süresinden ve tüketilmesi halinde zarar verebilme yüzdesinden faydalanılarak tarih belirlenir ve ortaya çıkan süreden bir miktar önceki tarihler son kullanma tarihi olarak yazılır.

Peynirin son kullanma tarihi ne kadar?​

3. Yumuşak Peynir Yumuşak peynirleri her zaman son kullanma tarihinden önce veya satın aldıktan sonraki 5 ila 7 gün içinde tüketin.
Ürünlerin son kullanma tarihi nasıl öğrenilir?
Son kullanma tarihleri ürün kutuları üzerinde veya ürün ambalajının üzerinde yer almaktadır. Her ürünün son kullanma tarihi markaya ve ürüne göre farklı alanlarda yer alabilmektedir. Satın aldığınız ürünün üzerini kontrol ederek son kullanma tarihini görebilirsiniz.
Son tüketim tarihi geçmiş peynir yenir mi?
Peynir. Özellikle sert peynirler son tüketim tarihlerinden sonra dayanabilirler. Peynirin bozulup bozulmadığını anlamak için ambalajı yerine görüntüsüne ve kokusuna bakmalısınız. Peynir küflendiyse bile, küflü kısım kesilip atılarak tüketilebilir.

Peynirin neden son kullanma tarihi var?​

Cevap: İnsanların peynirin ne zamana kadar tüketebileceklerini bilerek zehirlenmelerinin önüne geçmek için ve de ürünün ne zamana kadar bozulmadan tüketilebileceğinin bilinmesi için vardır.

TETT geçen Bira içilir mi?​

Alkollü bir içecek olması kafa karışıklığına neden olsa da diğer mayalama ile üretilen gıdalar gibi Bira da bozulur. Fakat Bira, TETT(tavsiye edilen tüketim tarihi) geçse bile tam olarak bozulmasına kadar tüketilebileceği uzun bir raf ömrüne sahiptir.
Tavsiye edilen tüketim tarihi ile son kullanma tarihi arasındaki fark nedir?
Gıda Mevzuatımıza göre mikrobiyolojik olarak bozulma riski olan ürünlerde “Son Kullanma Tarihi” yazılır. Mikrobiyolojik olarak bozulma riski olmayan ürünlerde “Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi” yazılır.
 
Geri
Üst