AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Son kullanma tarihi gecerse ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.254
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Son kullanma tarihi geçerse ne olur?​

O nedenle son kullanma tarihi geçen ürünleri kullanmak kesinlikle sakıncalıdır, sağlığınızı tehdit edebilir. Gıda zehirlenmesine yol açabilir ya da uzun süre etkisi belli olmayan toksik bileşikler ileriki zamanlarda sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Bir ürünün son kullanma tarihi nedir?​

Son kullanma tarihi, bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.
Gaiplik kararı geçmişe etkili mi?
Bunun yanında gaiplik kararı geriye etkili olarak sonuç doğurmaktadır. Bu duruma bağlı sonuçlar, kişinin ölüm tehlikesi içinde kaybolduğu veya kişiden en son haber alınan zamandan itibaren etkisini doğuracaktır. Kişilik mahkemenin kesin kararı ile sona erecektir.

Gaiplik kararı için ne kadar süre geçmeli?​

Bir kimseden uzun zamandan beri haber alınamama durumunda, bu kimse hakkında, son haber tarihinden itibaren 5 yıl geçtikten sonra ilgililerin talebi üzerine mahkemece gaipliğine karar verilir.

Son kullanma tarihi günü yenir mi?​

Son Kullanma Tarihi geçen gıdanın besin içeriği, etikette öncesinde belirtilen değerlerle aynı olmayabilir. Bu durumda Son Tüketim Tarihi (STT) geçmiş gıdaların etiketinde yer alan tarihten sonra tüketilmemesi, satın alınmaması ve satılmaması gerekiyor. Bu tarihleme şekli daha çok riskli gıdalarda kullanılıyor.
Son kullanma tarihi geçmiş ürün satmanın cezası nedir?
Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş her tür yenilecek veya içilecek şeyleri veya ilaçları satan, tedarik eden, bulunduran kimseye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve binbeşyüz güne kadar adlî para cezası verilir (TCK m.186/1).

Trendyol da son kullanma tarihi ne demek?​

1-) Kart numaranız; kartınızın ön yüzünde bulunan ve 16 haneden oluşan numaradır. 2-) Son kullanma tarihi; kartınızın ön yüzünde ay/yıl şeklinde yer alan ve 4 haneden oluşan tarihtir.

Ölüm karinesi geçmişe etkili midir?​

Mahkeme tarafından verilen Gaiplik Kararı neticesinde gaip kabul edilen kişi, ölüm tehlikesinin gerçekleştiği veya son haberin alındığı tarihten itibaren ölü sayılır. TMK Madde 35/II ile gaip sayılan kişi gaipliğin geçtiği günlerde de ölü sayılmaktadır.
Gaip sayılan kişinin evliliği devam eder mi?
Madde 131 – Gaipliğine karar verilen kişinin eşi, mahkemece evliliğin feshine karar verilmedikçe yeniden evlenemez. Kaybolanın eşi evliliğin feshini, gaiplik başvurusuyla birlikte veya ayrıca açacağı bir dava ile isteyebilir.

Gaiplik kararı için kaç ilan gerekir?​

Gaiplik ilanı kaç kez yapılır? Medeni Kanunun 33.maddesinde ilanın en az iki defa yapılması gerektiği belirtilmiştir.

Insan ne zaman ölü kabul edilir?​

Ölüm Karinesi Medeni Kanunun 31. maddesine göre, bir kimse (hayat tecrübelerine göre), ölmüş sayılmasını kesin gösterecek bir hal içinde kaybolur ve cesedi de bulunamazsa o kişi ölmüş sayılır. Cesedi bulunamayan kişinin kütüğüne, mahalli en büyük amirin emriyle ölü kaydı düşülür. Adi bir karinedir.
Son kullanma tarihine 2 gün kala tavuk yenir mi?
Son tüketim tarihi geçmiş olan tavukta bozulmaya yönelik belirtilerin bulunmaması halinde, şayet tavuk derin dondurucuya koyulmuş ve bu süre boyunca hiç çıkarılmamışsa, tüketiminde bir sakınca yoktur.

TETT son kullanma tarihi mi?​

İngilizce kökenli olarak Türkçeye giren bu anlam, TETT kısaltması ile gıda ürünleri için uygun koşullardaki son tüketim tarihine göstermektedir. Türkçe olarak anlamı ise ‘Tavsiye edilen tüketim tarihi’ olarak geçer.

SKT cezası ne kadar?​

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri ile devre tatil sözleşmelerine ilişkin hükümlere aykırı her bir işlem başına 3.108 TL idari para cezası uygulanacaktır.
Son kullanma tarihi geçmiş ürünler nereye şikayet edilir?
Alo 174 Gıda Hattı Gıdaya ilişkin her türlü ihbar ve şikayetlerinizi Türkiye’nin her yerinden 174’ü arayarak çağrı merkezine bildirebilirsiniz.
 
Geri
Üst